Gemeenteraadsdag voor basisscholen schot in de roos - Radio 350

Gemeenteraadsdag voor basisscholen schot in de roos

Geplaatst op: 13-07-2017 |

De door de SGP Jongeren Rijssen georganiseerde gemeenteraadsdag voor basisscholen bleek een schot in de roos. Leerlingen van groep 8 namen deel aan een officieuze raadsvergadering waarbij flink werd gedebatteerd over onder andere schaliegas, een dierentuin en een nieuw sportcomplex.

Als vervolg op de door de SGPJ-Rijssen gegeven gastlessen op de reformatorische scholen, organiseerde de enige politieke jongerenorganisatie in de gemeente Rijssen-Holten op woensdag 5 juli en maandag 10 juli een gemeenteraadsdag in de raadzaal van het stadhuis. Door de actieve deelname van om beurten de burgemeester, wethouders en nestor Kreijkes mocht het met recht een officieuze raadsvergadering genoemd worden.

Per klas was er 80 minuten om de agenda voor de raadsvergadering af te werken. Alles draaide hierbij om de bespreking van het raadsvoorstel. Het ging hierbij om pittige voorstellen: proefboringen naar schaliegas op de Holterberg en de Borkeld, het opwaarderen van het park tot dierentuin en het bouwen van een nieuw sportcomplex tussen Rijssen en Holten. Onder voorzitterschap van SGPJ voorzitter Rick van Dijke ontstonden hierover levendige debatten tussen de ‘Boerenpartij’, ‘Burgerpartij’S, ‘Liberale Partij’, ‘Natuurpartij’ en ‘Recreatiepartij’.

“De kinderen hebben ervan genoten en zijn nog de hele ochtend in discussie geweest’ aldus meester Remco Knol van de Haarschool. Wat Van Dijke betreft krijgt dit dan ook een vervolg: ‘We gaan volgend schooljaar door met het geven van gastlessen en ook deze succesvolle gemeenteraadsdag vraagt om een vervolg. Graag zouden we hier ook de overige basisscholen willen betrekken.”

Ga terug...