Geslaagde fietstocht Rabobank Rijssen-Enter - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Geslaagde fietstocht Rabobank Rijssen-Enter

Geplaatst op: 16-07-2017 |

Zaterdag 15 juli hebben een kleine 1000 fietsers de 34 kilometer lange ‘Banking for Food – Fietstocht’ van Rabobank Rijssen-Enter afgelegd.

Mensen samenbrengen en iets in beweging zetten , dat is het idee achter de fietstocht voor alle leden van de bank. “We willen onze leden graag samen laten genieten van de mooie omgeving die Rijssen, Enter en omstreken te bieden heeft. Het is dan ook geweldig dat er zoveel belangstelling voor is”, zegt Evert Voortman, directievoorzitter van Rabobank Rijssen-Enter. Een kleine 1000 deelnemers werden vanmorgen verwelkomd door de medewerkers van de bank. Het was mogelijk te starten vanaf de kantoren in Rijssen en Enter. Elke deelnemer ontving een routebeschrijving, een koeltasje met proviand voor onderweg én een Banking for Food Quiz.

Banking for Food
Door het thema ‘Banking For Food’ te koppelen aan een groot, lokaal evenement als de Rabo Fietstocht, wil de Rabobank haar missie onder de aandacht brengen bij haar leden. De Rabobank wil graag een bijdrage leveren aan het duurzamer voeden van de wereld. Dit doet zij door klanten toegang te geven tot financiering, toegang tot kennis en tot netwerken. Banking for Food sluit uitstekend aan op de agrarische en coöperatieve roots van de bank. Door de quiz die was meegegeven aan de deelnemers, kwam het thema letterlijk ter sprake bij velen.
Er waren vragen over voeding, bewegen, gezondheid en duurzaamheid. Verschillende standpunten over gezonde voeding, verantwoorde levensstijl en duurzaam gebruik van onze planeet werden ook tijdens de pauzes met elkaar besproken. De quiz kon na afloop van de tocht worden ingeleverd op het eindpunt in Enter. De winnaar ontvangt een mooie streekmand.

Stopplaatsen
De stoppunten en pauzeplaatsen waren ook geheel gelinkt aan het thema Banking for Food. Zo was de eerste stop in Rijssen, bij Stichting Voedselbank West Twente. Mensen werden ontvangen, rondgeleid en persoonlijk geïnformeerd in de hal. De volgende pauze was op het terras bij Het Overveen. Aan de Veendijk in Rijssen was het mogelijk de nieuw gebouwde groepsaccommodatie te bekijken. Verder vonden de heerlijke hapjes, die verzorgd werden door statushouders uit de gemeente Wierden, daar gretig aftrek. Na een prachtig stukje fietsen, was het derde stoppunt bij ZunaKaas aan de Smalendijk in Zuna. Hier was het mogelijk de stallen met vee te bekijken en was er een heuse streekmarkt met lokale en biologische producten. Op deze gezellige locatie konden tevens de lunchpakketjes worden genuttigd. De laatste, maar niet de minste stop was gepland bij Wessels Eieren in Enter. Een populaire locatie, waar de fietsers tijdens een rondleiding door het bedrijf hun ogen uitkeken. Terug bij het Rabobank kantoor in Enter, ontving een ieder een ijsje en werd er enthousiast nagepraat.

Positieve reacties en complimenten
De route over deels nieuwe fietspaden was duidelijk en van de ‘pech-hulp’ of EHBO heeft bijna niemand gebruik hoeven maken. De medewerkers van de bank kregen heel veel positieve reacties. De Banking for Food fietstocht van Rabobank Rijssen-Enter gaat de boeken in als een succesvolle, sportieve en leerzame dag voor jong en oud.

Ga terug...