Veel animo van mensen met hersenletsel voor dagbesteding - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
A.Hak Rijssen

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Veel animo van mensen met hersenletsel voor dagbesteding

Geplaatst op: 21-07-2017 |

De dagbestedingslocatie van InteraktContour aan de Leijerweerdsdijk 11 in Rijssen-Holten wordt verbouwd. De dagbesteding is uit haar jasje gegroeid doordat steeds meer mensen met hersenletsel deelnemen aan de activiteiten. Ook is het niet langer een zorgboerderij. Mensen met hersenletsel werken hier nu met verschillende modules aan hun persoonlijke doelen om veel dagelijkse dingen zelf te kunnen blijven doen. Dit vereist meer en andere ruimtes waar mensen in alle rust kunnen werken. De verbouwing verloopt volgens planning en is naar verwachting eind augustus klaar.

Zowel deelnemers als medewerkers van de dagbesteding zijn blij met de verbouwing. Kim Rouweler, senior begeleider bij InteraktContour: “We krijgen eindelijk meer ruimte. Ieder module heeft straks een eigen ruimte waarbij de inrichting is afgestemd op de activiteiten die daar worden gegeven. We kunnen daardoor meerdere modules tegelijk aanbieden. Maar ook hebben we straks een aparte rustruimte en aparte gespreksruimtes.”

Werken aan doelen
Hersenletsel zet je leven behoorlijk op z’n kop. Toch is er altijd íets mogelijk. Bij de dagbesteding van InteraktContour leren mensen te kijken naar wat nog wél kan en trainen zij hun conditie en vaardigheden met als doel deze in stand te houden of te verbeteren. Kim: ‘Wij bieden meerdere modules die cliënten naast elkaar kunnen inzetten. Stap voor stap werken we aan doelen, bijvoorbeeld fit en vitaal blijven zodat je ook thuis meer zelf kunt blijven doen. Of leren communiceren met een iPad als je je zelf door het hersenletsel niet meer goed verstaanbaar kunt maken.”
Individuele begeleiding
InteraktContour biedt in Rijssen-Holten ook individuele begeleiding. Mensen krijgen dan ondersteuning bij praktische zaken thuis om weer grip te krijgen op het leven. Zoals bij het plannen van de dag en het trainen van vaardigheden. Maar ook bij het opbouwen van het sociale netwerk, het omgaan met lastige sociale situaties, het vinden van vrijwilligerswerk of een andere dagactiviteit.

Meer weten?
Heeft u hersenletsel en loopt u thuis tegen allerlei problemen aan? Neem dan contact op met InteraktContour in Rijssen Holten, telefoon 06 43 58 91 73 of mail rijssen-holten@interaktcontour.nl.

Ga terug...