Lino snijden en mini-kasteelmarkt op Rijssens Museum - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
A.Hak Rijssen

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Lino snijden en mini-kasteelmarkt op Rijssens Museum

Geplaatst op: 06-08-2017 |

Dinsdag is de vierde zomermuseumdag. Kinderen kunnen dan lino-snedes maken en afdrukken. Daarnaast is er een mini-kasteelmarkt met boeken en overtollige spullen uit de museumdepots.

Van 11 tot 16 uur is er van alles te doen in en om het Rijssens Museum. Bij mooi weer buiten en bij minder weer binnen maken kinderen hun eigen lino-snede maken. Van een voorbeeld of een eigen ontwerp. Het museumteam zorgt voor papier, gutsen en er kunnen stempels en afdrukken met een lino-pers gemaakt worden. De brandweerauto rijdt van 11 tot 16 uur. Tegen een kleine vergoeding kunnen er ritten worden gemaakt. En er is een kist met oud-Hollandse kinderspelen en een ouderwetse loopfiets. De buitenactiviteiten voor kinderen zijn gratis.

Ook is er een mini-kasteelmarkt. “Dat is een experiment,” zegt Gerrit Dannenberg, “want dat hebben we nog niet eerder gedaan. We zijn daarbij wel wat afhankelijk van het weer, maar de vooruitzichten zijn gunstig, dus we gaan ervan uit dat we buiten een bescheiden marktkraam in kunnen richten met mooie spullen die we afgelopen jaar apart gelegd hebben. We moeten namelijk ruimte maken in onze depots, want binnenkort moeten we een van onze opslagplaatsen buiten het museum verlaten en dat is een goed moment om voor verkoopbare spullen een goed tehuis te zoeken.”

De eerste drie zomermuseumdagen zijn een groot succes geworden. “Er zijn veel mensen geweest die even met hun kinderen of kleinkinderen en kijkje namen en toen ontdekten dat het rond het kasteel heel gezellig kan zijn,” aldus Dannenberg. Ook in de omliggende tuinen kan heerlijk gewandeld worden en op het museumterras kan een kop koffie of een andere consumptie worden genoten.

De vijfde museumdag daarna is op 15 augustus, die staat weer in het teken van de brandweerdag en de laatste museumdag is dinsdag 22 augustus en dan zijn er nostalgische kinderspelen. Samen met het museumteam kan er dan een ouderwetse vlieger geplakt worden.

Ga terug...