Martin Zonnenberg en Marjolein de Wit sluiten serie zomerconcerten in de Schildkerk af - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Martin Zonnenberg en Marjolein de Wit sluiten serie zomerconcerten in de Schildkerk af

Geplaatst op: 20-08-2017 |

Het bekende orgel-fluit-duo Martin Zonnenberg en Marjolein de wit sluiten op zaterdag 26 augustus de serie orgelconcerten in de Schildkerk te Rijssen af.

Martin Zonnenberg(1958) had reeds op jonge leeftijd belangstelling voor het koninklijk instrument: het orgel. Al op 12-jarige leeftijd begeleidde hij een aantal koren. Hij behaalde de Diploma's KOORDIREKTIE (den Haag) en SCHOOLMUZIEK (Lennards Instituut, den Bosch).
Martin Zonnenberg is als organist verbonden aan de Ned.Herv. Kerk te Sliedrecht (Naber-orgel, 1852) en Nieuwpoort (van den Heuvel-orgel, 1976)
Hij is dirigent van het Chr.Sliedrechts Mannenkoor "Ichthus" (175 leden) en het Kleinkoor "Concertino".
Verder is hij als samensteller en arrangeur van het bekende TV-programma 'Nederland Zingt'.
Buiten Europa trad hij als dirigent, pianist en organist op in Israël, Canada en Amerika.
Als komponist is hij bekend door z'n instrumentale arrangementen en talloze komposities voor koor, orgel, orkest etc.
In 2002 werd hij benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

Marjolein de Wit
Al op jonge leeftijd begon Marjolein de wit aan haar loopbaan als fluitiste. Toen zij tien jaar oud was, kreeg zij haar eerste lessen van Raymond Delnoye, solofluitist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Al snel won zij diverse prijzen op enkele Nederlandse muziekconcoursen.
Zij studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, wederom bij Delnoye. Hier studeerde zij cum laude af, haar eindexamen werd op Radio 4 uitgezonden. Zij volgde masterclasses bij o.a. Emily Beynon en Peter Lukas Graf.
Marjolein de Wit concerteert met grote regelmaat in Nederland, maar ook daarbuiten, zowel solistisch als in kamermuziekverband.
Regelmatig is zij in diverse muziekprogramma’s op televisie te zien. Daarnaast heeft zij meerder solocd’s op haar naam staan. Momenteel is Marjolein de Wit verbonden aan meerder kamermuziekensembles en geeft zij recitals met pianist Jelger Blanken en organist Martin Zonnenberg.

Het concert op 26 augustus begint om 19.30, toegang gratis, er is een collecte aan de uitgang. Op het programma staan werken voor fluit en orgel, fluitsolo, orgelsolo en improvisatie. Na afloop van het concert zijn de nieuwe cd’s van Martin en Marjolein verkrijgbaar ; ‘Rêverie’ en ‘Gouden Orgelkoralen’.

Ga terug...