Kinderspelen, vliegers maken en brandweerautoritten op het Rijssens Museum - Radio 350

Kinderspelen, vliegers maken en brandweerautoritten op het Rijssens Museum

Geplaatst op: 20-08-2017 |

Dinsdag zijn er weer oud-Hollandse kinderspelen op het Rijssens Museum. Van 11 tot 16 uur kunnen kinderen op het buitenterrein gratis meedoen. Er zijn ouderwetse stelten, hoepels, een houten loopfiets en er kunnen vliegers-van-vroeger worden geplakt.

Ook de brandweerauto maakt weer rondritten. Kinderen kunnen zich verkleden als brandweerman of brandweervrouw. En de nieuwe aanwinst van het brandweermuseum, de Willy-brandweerwagen uit 1964 staat opgesteld. “Jammer genoeg kunnen we er nog geen ritten mee maken, want de auto moet eerst gereviseerd worden, maar er kan een kijkje binnenin genomen worden. En van de kinderen kan een mooie foto gemaakt worden in de Willy,” aldus Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum.

De zomermuseumdagen bieden mooie activiteiten voor ouders met kinderen. “Maar ook voor grootouders met kleinkinderen is hier heel wat te beleven,” zegt Dannenberg. “De ouderen herkennen de spelletjes van vroeger en vaak doen ze het enthousiast voor. Een mooi moment ook om nog even te genieten van de laatste vakantiedagen. De kinderen kunnen ook een ouderwetse vlieger plakken waarbij ze deskundig geholpen worden door onze museumedewerkers Jan van de Maat en Gerhard Baan. Dat zijn ware specialisten op dit gebied.”

De serie van vijf zomerse museumdinsdagen met vooral activiteiten voor kinderen zijn een groot succes geworden. “Vooral de twee brandweerdagen én de wasdemonstratiedag van de Folkloregroep Riessen waren bijzonder druk bezocht. Het is een mooie combinatie van allerlei zaken die een bezoek waard zijn. Daarnaast hebben ook heel veel mensen de vaste tentoonstellingen bezocht van het brandweermuseum, het Rijssens Museum én de tijdelijke expositie Bouwstad Rijssen. Dat vraagt om een herhaling,” zegt Dannenberg.

Ga terug...