Maak iemand blij in de Week van de Ontmoeting - Radio 350

Maak iemand blij in de Week van de Ontmoeting

Geplaatst op: 25-08-2017 |

Van 21 september t/m 1 oktober is de Week van de Ontmoeting. Een week waarin speciale aandacht wordt gevraagd voor alle mensen die zich regelmatig alleen voelen; mensen die niet zo vaak bezoek krijgen en die weinig gezelligheid om zich heen ervaren. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend familie te hebben of een grote vriendenkring. Heel veel mensen in Nederland , jong én oud, voelen zich regelmatig eenzaam. Het gaat daarbij beslist niet alleen om ouderen die van steeds meer leeftijdsgenoten afscheid moeten nemen, maar ook jongeren die het moeilijk vinden (nieuwe) contacten aan te gaan. Ook kan het zijn dat er bijvoorbeeld intensieve zorg voor een familielid is of dat men nieuw in de gemeente is komen wonen.

Na het succes van vorig jaar hebben een aantal organisaties in Rijssen-Holten opnieuw de handen ineen geslagen om deze mensen een hart onder de riem te steken. Evenmens, informele zorg voor elkaar, Mantelzorghulp Rijssen, Rode Kruis Rijssen en ViaVie Welzijn roepen alle inwoners van Rijssen en Holten op om donderdag 28 en vrijdag 29 september a.s. met twee gebakjes op bezoek te gaan bij iemand die wel wat extra aandacht kan en wil gebruiken.

Hoe werkt de gebakjesactie?
Ook u kent waarschijnlijk in uw eigen straat of buurt wel iemand die zo’n bezoekje fijn zou vinden. Misschien heeft het al wel eens door uw hoofd gespeeld een keer op bezoek te gaan bij de betreffende persoon, maar is het er gewoon nooit van gekomen. Wij nodigen u uit om dan nu deze stap daadwerkelijk te zetten. U kunt zich tot uiterlijk maandag 25 september a.s. telefonisch of schriftelijk aanmelden bij ViaVie Welzijn via telefoonnummer 0548-362755 of info@viaviewelzijn.nl.

Het aanmelden is noodzakelijk i.v.m. het bestellen van het gebak. In Holten kan het gebak op donderdag 28 of vrijdag 29 september worden afgehaald bij bakker Nijkamp, in Rijssen kan dit bij Bakkerij Meinders.
Het is de bedoeling dat aan de te bezoeken persoon vooraf wordt gevraagd of hij/zij het op prijs stelt dat u met gebak op koffievisite komt. Als u het moeilijk vindt dit te vragen, heeft ViaVie Welzijn een voorbeeldtekst, die u hierbij gebruiken kunt.

Vindt u het moeilijk om alléén te gaan, maar wilt u wel samen met iemand anders de stap zetten, dan kan dat ook. Geef in dat geval wel duidelijk aan dat er dan 3 gebakjes besteld moeten worden. En kunt u niemand in uw directe omgeving bedenken die wel een bezoekje kan gebruiken, maar wilt u wel iemand bezoeken, meldt u zich dan toch aan voor deze actie. Wij zoeken dan iemand voor u die u kunt gaan bezoeken. Hoe de actie precies werkt kunt u vinden op www.viaviewelzijn.nl.

De gebakjesactie wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Bakker Nijkamp, Bakkerij Meinders en het Hedifonds.

Ga terug...