Vijfde editie Kom d'r Uutmarkt bol van activiteiten - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Vijfde editie Kom d'r Uutmarkt bol van activiteiten

Geplaatst op: 25-08-2017 |

De vijfde editie van de Kom d'r Uutmarkt in Holten staat voor de deur. Van vrijdag 1 september tot en met zondag 3 september staat het centrum van Holten bol van muziek, (straat)theater, sport, film en lekker eten. Blikvanger van het festival is La Tramontana: pleintent, kunstwerk en energieplatform in één.

Vanaf september start het nieuwe activiteitenseizoen in Holten. De Kom d'r Uutmarkt is de feestelijke opening én aftrap hiervan. Drie dagen lang staat het centrum in het teken van tal van activiteiten waarbij de bezoekers kunnen genieten van onder meer korte theatershows, filmpreviews, live muziek en sportactiviteiten. Aan deze activiteiten werken naast het Kulturhus tal van lokale ondernemers en verenigingen mee.

Blikvanger
De blikvanger en het centrale middelpunt van de Kom d'r Uutmarkt is La Tramontana. Een pleintent, kunstwerk en energieplatform in één. Het 'leeft' van wind en zon. De 16 zonnepanelen, 64 paraplu's en de windmolen zorgen voor energie. Dit wordt weer gebruikt voor het licht in de tent en de bar. Maar je kunt er ook je mobiele telefoon opladen.

Wat biedt het programma?
Vrijdag 1 september
De vrijdagavond is de start van de Kom d'r Uutmarkt. Dan trapt de Holtense party organisator Rawsome het weekend af met een dance feest waar de DJ's het publiek tot in de late uurtjes uit hun dak zullen laten gaan op hip-hop, house, disco en andere dansbare deuntjes. . Tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.kulturhusholten.nl.

Zaterdag 2 september
De zaterdag is dé dag van het festival. Vanaf 14.30 tot ongeveer 22.00 uur zijn alle straten en pleinen rondom het Kulturhus het toneel van vele activiteiten en optredens. Er zijn previews van komende theatershows en films en diverse hilarische straattheateracts zoals een virtual reality rit in het kleinste huifkarretje ter wereld en Big Bugs die op dieet gaan. De band 7NA uit Enter, PopUp Jazzband uit Amsterdam en het Holtense barbershop koor FollowUp treden op. De Holtense Muziekvereniging komt met een speciale versie van Maestro. En een aantal jonge talentvolle bands kunnen podiumervaring opdoen op de Talenthus Stage, met als afsluiter 'Dim Crimson' uit Enschede die dit jaar de Holtense Battle of the Bands won.

Voor kinderen die barsten van de energie zijn er de Holten Games. Het gebied achter het Kulturhus is één groot sportterrein waar maar liefst 13 sportverenigingen en –scholen zich presenteren. De grootste uitdaging is de mega hindernisbaan. Door mee te doen kunnen kinderen punten verdienen voor mooie prijzen. Ook zijn er dansworkshops van Dansstudio Dynamiek.

Verder is er deze dag onder meer een kunstmarkt en een vrijwilligersmarkt en doen ook een aantal Holtense horecaondernemers hun best om zich van hun beste kant te laten zien.

Zondag 3 september
Zondag is het lazy Sunday met vanaf 16.30 uur live optreden van de Holtens/Nijverdalse band Oldskool. Waar deze zeskoppige band ook komt, het is altijd feest. De heren zorgen voor een geweldig optreden: een dampend avondje met muziek uit de jaren '60 tot en met '90, blues, country rock, rock 'n roll, boerenrock en wat er nog meer te binnenschiet.
Voor de kinderen draaien er twee Moefiekids films: Woezel & Pip op zoek naar de Sloddervos (tot 6 jaar) en Meesterspion (vanaf 6 jaar). Na afloop kunnen de kinderen smullen van een speciaal kindermenu. Tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.kulturhusholten.nl.

Gratis toegang
De Kom d'r Uutmarkt vindt plaats op de Smidsbelt en rond het Kulturhus. Toegang is gratis, voor enkele activiteiten wordt een bijdrage gevraagd.

Ga terug...