Team ReJoyce opnieuw deelnemer Ventoux3 voor onderzoek naar hersentumoren - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Team ReJoyce opnieuw deelnemer Ventoux3 voor onderzoek naar hersentumoren

Geplaatst op: 31-08-2017 |

Op 8 september hopen de broers Jan Willem en Hans Strokap opnieuw 3 keer de Mont Ventoux te beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Voor Jan Willem is het de 2e keer nadat in 2015 zijn vrouw Joyce aan de gevolgen van een hersentumor overleed.

Waarom Ventoux3
Elke week krijgen zo'n 28 mensen de diagnose "primaire hersentumor". Elke week sterven er ook 28 mensen aan de gevolgen van een hersentumor, omdat hersentumoren nog steeds ongeneeslijk zijn.

Onder kinderen tussen 1 en 15 is het zelfs de belangrijkste doodsoorzaak.

Omdat hersentumoren op zo'n moeilijke plek in het lichaam voorkomen, is de behandeling ingewikkeld. Opereren, chemotherapie en bestralen zijn wel mogelijk, maar hebben grote beperkingen.

Waar de overlevingsduur en overlevingskans voor vele soorten kanker de afgelopen decennia sterk zijn gestegen, bleef het perspectief voor hersentumorpatiënten onveranderd.

Wij vinden dat daar nu wel verandering in moet komen!

En dat vinden hersentumoronderzoekers ook! In de hele wereld zijn onderzoekscentra volop in ontwikkeling. Er wordt wetenschap bedreven waarbij de grenzen van het menselijke kunnen worden opgezocht. Er zijn enorm veel ideeën voor verder onderzoek.

Wat daar voor nodig is, is geld.

Daarom reizen Jan Willem en Hans volgende af naar Bedoin om samen met een kleine 140 mensen de Mont Ventoux te beklimmen, sommigen doen het hardlopend, Jan Willem en Hans gaan op de fiets. Dat alles om geld in te zamelen zodat minder mensen nog een geliefde moeten verliezen aan de gevolgen van een hersentumor. Wat Joyce is overkomen, kan iedereen overkomen, daarom blijven we ons ervoor inzetten.

U kunt uw steentje bijdragen door via ventoux3.org/team/team-rejoyce een gift over te maken.

Ga terug...