Bibliotheek Rijssen-Holten en ViaVie Welzijn in actie tegen laaggeletterdheid - Radio 350

Bibliotheek Rijssen-Holten en ViaVie Welzijn in actie tegen laaggeletterdheid

Geplaatst op: 05-09-2017 |

Steeds meer mensen hebben moeite met lezen en schrijven. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen onvoldoende taal-, reken- en digivaardigheid om mee te komen in het dagelijks leven. Geld opnemen, een sollicitatiebrief schrijven of een boodschappenlijstje maken… Deze alledaagse dingen zijn lastige opgaves voor mensen met een taalachterstand. Samen kunnen we deze mensen helpen, bijvoorbeeld in het Taalpunt Rijssen-Holten.

Taalpunt
Bibliotheken spelen samen met (lokale) partners zoals welzijnsorganisaties en het onderwijs een belangrijke rol bij de bevordering van geletterdheid. Door samen te werken ontstaan er toegankelijke plekken zoals het Taalpunt in de Bibliotheek. Op deze plekken kunnen mensen met een lagere taal- en digivaardigheid het hele jaar door terecht voor speciale cursussen waarmee zij hun vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Vrijwilligers gezocht
In het Taalpunt in de Bibliotheek Rijssen-Holten, dat georganiseerd wordt door ViaVie Welzijn en de Bibliotheek, werken vrijwilligers met cursisten aan hun taalvaardigheid. ViaVie Welzijn zoekt op dit moment vrijwilligers, die na een opleiding van vier avonden, aan de slag willen met minder taalvaardige mensen.
Voor informatie en aanmelden kan men zich wenden tot Hannie Nijkamp, nijkamp@viaviewelzijn.nl , tel.: 0548-362755.

Week van de Alfabetisering
Net als voorgaande jaren organiseert de Stichting Lezen en Schrijven de Week van de Alfabetisering. Van 4 tot en met 10 september zijn er door het hele land activiteiten om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Dit jaar staat de week in het thema van een goede daad is het delen waard. Het doel is laaggeletterdheid te verminderen door zo veel mogelijk mensen te bereiken om samen het probleem bespreekbaar te maken. Bovendien willen we aan laaggeletterden laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Er is hulp aanwezig voor het vergroten van de taalvaardigheid.

Ga terug...