Krijgsman wint liefdadigheidsconcours - Radio 350

Krijgsman wint liefdadigheidsconcours

Geplaatst op: 05-09-2017 |

Lennart Krijgsman is de grote winnaar geworden van de door Rayon Berg en Dal georganiseerde liefdadigheidswedvlucht 2017. De postduiven van 7 verenigingen uit de regio Rijssen, Nijverdal, Enter en Markelo streden om de felbegeerde bokaal van het tweejaarlijkse liefdadigheidsconcours waarvan de opbrengsten deze keer bestemd zijn voor een knutselruimte in het Rijssense Stadskwartier.

De bijna 2800 deelnemende duiven werden zaterdagochtend om half 10 gelost in het Belgische Heusden-Zolder onder prachtige weersomstandigheden en een lichte tegenwind uit noordelijke richtingen. Lennart die samen met vader Bert de laatste weken al uitstekend presteert met zijn duivenploeg, werd toch wel verrast door de steenvroege duif. Na krap 2 uurtjes vliegen knalde het beestje haar hok binnen aan de Zeven Peggenweg.

Het bleef nog lang spannen wie gewonnen had, omdat Jan Kwintenberg, ook uit Rijssen, een duif klokte die nagenoeg dezelfde snelheid haalde. Uiteindelijk won de Krijgsman-duif met een snavellengte voorsprong, zodat voorzitter Jascha Ligtenberg van de liefdadigheidscommissie de felicitaties en bloemen 's avonds kwam brengen bij Lennart en zijn vader.

Deze commissie is de komende weken flink in de weer om gelden bij elkaar te brengen voor het goede doel. De belangrijkste bronnen daarvoor zijn de wedvluchtopbrengsten, hoofdsponsor Voskamp uit Almelo en de internetverkoop van jonge duiven van tophokken uit den landen op www.duiven.net. Deze verkoop gaat van start op 18 september a.s.

Uitslag Heusden-Zolder, 2755 duiven, 163km: 1. Lennart Krijgsman; 2. Jan Kwintenberg; 3. A.J. Slagman & zn; 4. D. ter Harmsel; 5. Han Immink.

Ga terug...