Orgelwandeling in Rijssen op zaterdag 23 september - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Orgelwandeling in Rijssen op zaterdag 23 september

Geplaatst op: 14-09-2017 |

Voor de tweede keer organiseert de Stichting Stadsmuziek Rijssen een wandeling langs drie orgels in de Rijssense binnenstad.

De eerste editie, vorig jaar september, werd druk bezocht en trok liefhebbers uit het hele land. Deze keer vindt de orgelwandeling plaats op zaterdag 23 september, en ook nu begint de tocht in de Brusselzaal van het Rijssense gemeentehuis. Stadsorganist Dick Sanderman speelt muziek van o.a. Avison en Bach. Dit jaar wordt het honderdste geboortejaar herdacht van de vroegere Haarlemse stadsorganist Albert de Klerk, die ook meerdere malen op het stadhuisorgel van Rijssen concerten heeft gegeven. Van Albert de Klerk klinken vier korte Inventionen.

Terwijl het gezelschap wandelt naar het volgende orgel, speelt beiaardier Jan-Geert Heuvelman vrolijke muziek op het carillon van de Schildkerk. Het tweede orgel staat in de Dionysiuskerk: een orgel uit 1929 dat als rijksmonument is aangemerkt. Hier speelt Sanderman onder meer muziek van Jehan Alain, Herbert Sumsion en van de eigentijdse Duitse componist Lambert Kleesattel. Ook tijdens de wandeling van de Dionysiuskerk naar de Schildkerk wordt weer beiaardmuziek ten gehore gebracht. Tot slot speelt Dick Sanderman op het monumentale orgel van de Schildkerk een Bachprogramma.

De orgelwandeling begint om 15.00 en is rond 17.00 uur afgelopen. De toegang is gratis, wel wordt gecollecteerd aan de uitgang.

Ga terug...