Taalpunt Rijssen-Holten zoekt vrijwilligers - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Taalpunt Rijssen-Holten zoekt vrijwilligers

Geplaatst op: 24-09-2017 |

Het Taalpunt Rijssen-Holten is op zoek naar vrijwilligers die mensen die moeite hebben met het lezen en schrijven van de Nederlandse taal, kunnen helpen.

Laaggeletterdheid
Ongeveer 13% van de Nederlanders van 16 jaar en ouder kan niet voldoende lezen en schrijven om goed mee te kunnen doen in de maatschappij. In Rijssen-Holten zijn dat zo'n 4700 mensen. Hierbij gaat het niet alleen om mensen van buitenlandse afkomst, maar ook om geboren Nederlanders. Wie niet goed kan lezen en schrijven heeft vaker problemen met het vinden en houden van werk, met geldzaken, opvoeding van de kinderen, gezondheid enzovoort.

Taalpunt
De gemeente Rijssen-Holten, ViaVie Welzijn, de Bibliotheek Rijssen-Holten, Stichting Lezen en Schrijven en het ROC van Twente proberen laaggeletterden te bereiken en ze via het Taalpunt te koppelen aan de juiste taalvrijwilliger of ze te leiden naar het juiste traject binnen het ROC. Inmiddels zijn er zoveel hulpvragen dat nieuwe vrijwilligers hard nodig zijn.

Vrijwilliger worden
Wie anderen wil helpen met het verbeteren van hun taalvaardigheid of wie hier meer informatie over wil, kan contact opnemen met Hannie Nijkamp van ViaVie Welzijn, nijkamp@viaviewelzijn.nl .
Je krijgt een opleiding van 4 avonden. Daarna word je gekoppeld aan een taalcursist die goed bij je past. In overleg bepaal je hoe en wanneer je met je cursist aan het werk gaat. Dit kost één of twee uur in de week. De vrijwilliger en de taalcursist komen bij elkaar in de Bibliotheek Rijssen of Holten.

Ga terug...