Club voor kinderen die opgroeien in een stressvolle gezinssituatie - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 20:00 uur
Classic Rock
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Club voor kinderen die opgroeien in een stressvolle gezinssituatie

Geplaatst op: 27-09-2017 |

De Billy Boem club gaat voor het eerst in gemeente Rijssen-Holten van start op 30 oktober om 15.30 uur. De club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die opgroeien in een gezin met stress en spanning. Dit heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Mindfit in samenwerking met MWNWT en ViaVie Welzijn de doe-praatclub “Billy Boem”. Hier leren de kinderen met lastige situaties en emoties om te gaan.

Spelenderwijs de thuissituatie een plekje geven
De club ‘Billy Boem’ wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Deirdre Janné is één van hen. “’Billy Boem’ organiseren wij voor kinderen die in hun gezin stressvolle dingen meemaken”, vertelt Deirdre. “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of schulden. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht van het gezin vraagt. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun thuissituatie een plekje te geven en weerbaarder te worden.” De Billy Boem club is een succesvolle cursus die echt het verschil kan maken.

Omgaan met lastige situaties
De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in 10 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun eventuele vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten
Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders 3 bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. “De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit vergt veel ”, legt Deirdre uit. “’Billy Boem’ kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.”

De cursus is kosteloos en gaat van start op maandag 30 oktober in Rijssen. Aanmelden kan bij ViaVie Welzijn tot 16 oktober via vanerven@viaviewelzijn.nl of bel: (0548) 36 27 55.

Ga terug...