Braakmanslanden wordt opgeknapt - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Flierefluiter
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Braakmanslanden wordt opgeknapt

Geplaatst op: 16-01-2007 |

Braakmanslanden is een van de oudere wijken van Rijssen. Op 31 mei 2006 heeft het college de wijk bezocht. Bewoners uit het deel van de wijk dat als eerste wordt opgeknapt (fase 1) zijn opgeroepen mee te denken over mogelijke verbeteringen. Deze bewonerscommissie heeft in meerdere bijeenkomsten met de gemeente hun stem laten horen. De eerste plannen die bewoners en gemeente samen hebben gemaakt, worden nu gepresenteerd op een inloopavond op donderdag 18 januari. Inwoners en andere belangstellenden zijn welkom op een door hen gewenst tijdstip tussen 17.00 en 19.30 uur in de Syrische Orthodoxe kerk aan de Roelf Bosmastraat.

Wat is een revitaliseringplan?
Woonwijk Braakmanslanden is circa 30 jaar oud. De openbare ruimte voldoet niet geheel meer aan de eisen van deze tijd. Voor het opknappen van een deel van deze openbare ruimte is samen met de bewonerscommissie een plan gemaakt.

Wat doet de bewonerscommissie?
Zij hebben actief meegedacht met het maken van de verbeterplannen voor de wijk. Zij hebben knelpunten in hun woonomgeving aangeven en oplossingen voorgesteld. Natuurlijk hebben zij ook de door hen opgevangen signalen uit de buurt naar voren gebracht. De bewonerscommissie is in 2006 meerdere keren bij elkaar geweest. Tijdens elke bijeenkomst is een thema aan de orde gesteld zoals: groen, parkeervoorzieningen, sociale veiligheid en straatverlichting, spelen, verhardingen en verkeersveiligheid, hondentoiletten, reiniging en zwerfvuil.

Waaruit bestaat dat plan?
De inhoud van het plan gaat over het herstraten van verhardingen, het aanleggen van parkeerplaatsen, het vervangen van verkeersremmende maatregelen, het aanleggen van groenvoorzieningen en het plaatsen van een nieuwe speelvoorziening.

Welke straten vallen onder fase 1?
Fase 1 bestaat uit Braakmansdijk, Broedersdijk, De Doppesmaat, De Hillebrandink, De Ronde Maat, Diekjansweg, Het Mulderslag, Roelf Bosmastraat, Spoorslag.

Iedere stem telt
Een tekening waarop het conceptplan is uitgewerkt is te zien tijdens een inloopavond. Tijdens die avond kunnen belangstellenden vragen stellen over het plan en eventuele op- en aanmerkingen kenbaar maken. De opmerkingen worden op een later tijdstip getoetst en zo nodig verwerkt in het plan. Uiteindelijke ligt het plan nog een keer formeel ter inzage.

Waar en wanneer is de inloopavond?
De inloopavond is op donderdag 18 januari 2007 van 17.00 tot 19.30 uur in de Syrische-Othodoxe Kerk aan de Roelf Bosmastraat 35 in Rijssen.

Ga terug...