Burgemeester Hofland bezoekt Reggesteyn voor presentaties over 'Het verzet kraakt' - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Burgemeester Hofland bezoekt Reggesteyn voor presentaties over 'Het verzet kraakt'

Geplaatst op: 12-10-2017 |

Op vrijdag 13 oktober komt de burgemeester van de gemeente Rijssen-Holten, dhr A. Hofland, bij klas 3 havo/vwo van CSG Reggesteyn Rijssen op bezoek. De burgemeester gaat dan luisteren en kijken naar presentaties van leerlingen die zij hebben gemaakt naar aanleiding van de voorstelling ‘Het verzet kraakt’. De leerlingen van deze klas waren uitgenodigd door de gemeente Rijssen-Holten om deze leerzame en indrukwekkende voorstelling te bekijken. “Het is een voorstelling die historisch gezien een zeer belangrijke plaats in onze geschiedenis inneemt”, zegt Marjan van Pagée, unitleider havo/vwo bij CSG Reggesteyn Rijssen. “Het verhaal vindt plaats in onze nabije omgeving. Het is betekenisvol en educatief voor onze leerlingen van nu”.

De overval is het aanknopingspunt om in gesprek te gaan over de oorlog, met mensen van toen en nu: familieleden van de overvallers en de mensen die hen steunden, hun kinderen en kleinkinderen en alle anderen die hun oorlogsverhaal willen delen. Om die reden wil de gemeente het gesprek ook graag met de leerlingen aangaan. Hoe kregen ze het voor elkaar? Hoe was het leven in die oorlogsjaren? En wat brengt dit ons 70 jaar later? Leerlingen hebben aan de hand van de voorstelling presentaties gemaakt die ze vrijdag aan de burgemeester laten zien.

Ga terug...