Winkelstad Rijssen rijdt elektrisch - Radio 350

Winkelstad Rijssen rijdt elektrisch

Geplaatst op: 16-10-2017 |

Tijdens de koopzaterdag op 28 oktober kan het winkelend publiek ervaren hoe het is om 100% elektrisch te rijden in Winkelstad Rijssen. Er is gedurende de hele dag en avond van alles te doen. Ook de winkels zijn open tot 21.00 uur.

Zeven Rijssense autobedrijven laten dan hun nieuwste 100% elektrische modellen zien. Naast een doorlopende auto-modeshow bij de fontein op ’t Schild is er de mogelijkheid om vanaf het plein bij De Hoge Wal zelf een proefrit door het centrum te rijden in een auto naar keuze.

Elektrisch rijden, lang niet zo modern
De elektrische auto werd al vroeg in de negentiende eeuw ontwikkeld. Zo maakte de Groninger hoogleraar Stratingh al in 1835 een elektrisch voertuig. Echter, elektrisch vervoer breekt vijftig jaar later pas echt door, als in Frankrijk bruikbare elektrische batterijen worden ontwikkeld. Zakelijk worden de eerste elektrische successen in 1908 behaald door het Amsterdamse taxi bedrijf ATAX. Rond 1914 heeft de ATAX zo'n zestig elektrische taxi's in bedrijf en wordt in Haarlem een filiaal geopend.

Vandaag en morgen
In Nederland is in 2016 1% van de verkochte auto’s 100% elektrisch. De samenwerkende Rijssense autobedrijven vinden dat dit aantal omhoog moet. ‘Om zo veel mogelijk winkelend publiek kennis te laten maken met 100% elektrisch reden ligt samenwerking met ondernemersvereniging HABI voor de hand en kan iedereen die dat wil de auto’s zien én er zelf in rijden’, aldus Gert-Jan Baan van Baan Twente, een van de initiatiefnemers. ‘De eerste auto-modeshow bij de fontein is om 14.00 en de laatste om 20.00 uur, meer dan voldoende gelegenheid om de verschillende merken en types te bekijken’. Speciaal voor deze koopzaterdag biedt ieder autobedrijf een model aan voor een zeer aantrekkelijk prijs, daarnaast maakt het publiek kennis met de nieuwste modellen voor 2018 waarbij de inwendige mens niet vergeten wordt. ‘Ook aan de inwendige mens wordt gedacht’, zegt Jan Steenbergen namens ondernemersvereniging HABI. De deelnemende autobedrijven zijn: Renault Munsterhuis, Autobedrijf Otto Voortman / Autohopper Autoverhuur Rijssen, Pouw Rijssen, Hyundai Schippers, Autobedrijf Beltman, Baan Twente en Ford Noordegraaf. Zij maken zich sterk om Winkelstad Rijssen rijdt elektrisch tot een groot succes te maken.

Ga terug...