Zomerse najaarscross van MAC
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Zomerse najaarscross van MAC "De Holterberg"

Geplaatst op: 23-10-2017 |

Op 15 oktober jongstleden vond in Holten de najaarscross van MAC "De Holterberg" plaats. Het rennerskwartier stroomde al vroeg vol met 75 deelnemers voor de drie autocrossklassen en 60 coureurs voor de twee contactklassen.

Het bijzonder fraaie najaarsweer - het leek wel zomer! - deed ook heel veel bezoekers naar het crossterrein aan de Beusebergerweg komen. Aan het begin van de middag was het zelfs even zoeken naar een parkeerplaats voor auto of fiets. Maar ook dat kon de pret niet drukken onder de honderden toeschouwers en deelnemers. Terwijl de deelnemers fanatiek streden, genoten de toeschouwers van de cross en het mooie weer onder het genot van een hapje en drankje. De kinderen vermaakten zich op hun beurt op het springkussen, aten een ijsje en waren vaak erg onder de indruk van met name het spektakel dat de contactklassen boden.

Dat de veiligheid niet uit het oog werd verloren bleek wel uit het feit dat regelmatig de rode vlag werd gezwaaid om de race even te neutraliseren. Ook de brandweerlieden moesten bij de contactklassen nog wel eens handelend optreden. Gelukkig bleef de EHBO zonder noemenswaardig werk, uitgezonderd enige hulp bij een paar kleine ongemakken. De afslepers daarentegen hadden genoeg te doen. Vooral bij de contactklassen kon men volop aan de bak. Maar door een goede organisatie en vakkundige afslepers werden de gestrande auto's razendsnel en efficiënt van de baan verwijderd. En de ervaren loonwerkers zorgden er wederom voor dat de baan er steeds weer uitstekend bij lag.

Na ruim 30 reguliere manches, 3 spannende finales en als spectaculaire afsluiting de afvalrace van de contactklasse, viel omstreeks 17:00 uur de laatste finishvlag en konden de eindklassementen worden opgemaakt. Tijdens de traditionele prijsuitreiking in de tent werden de volgende deelnemers gehuldigd:

Dames cross
1. Melanie Lamberts - Bentelo
2. Jessie Mulder - Nieuw-Roden
3. Hendriet Schoemaker - Holten

Heren cross
1. Elvis Oorlog - Enschede
2. Jeroen Assink - Holten
3. Ronnie Vossbeld - Stad Delden

Veteranen cross
1. Harry Menkhorst - Laren Gld.
2. Henri Buitenhuis - Apeldoorn
3. Johan Stevens - Holten

Na uitgebreid juryberaad werd Etienne Beuwer uit Luttenberg als meest spectaculaire rijder van de contactklassen uitgeroepen. Ook hij ontving net als de andere prijswinnaars de welverdiende bloemen en een fraaie beker.

Ondanks wederom een roerig voortraject kan de organisatie terugkijken op een geslaagde autocross. Mede dankzij het fraaie najaarsweer en het in groten getale opgekomen publiek, maar vooral door het enthousiasme en de medewerking van zowel deelnemers als van alle vrijwilligers en partijen die nodig zijn om een dergelijke autocross te doen welslagen. En dat zijn er heel wat: wedstrijdleiding, juryleden, omroepers, baanpersoneel, landeigenaren, aan- en omwonenden, sponsoren, leveranciers, MAC-bestuurs-, club- en commissieleden, EHBO Holten, brandweerlieden, verkeersregelaars en beveiligers. De organiserende commissie van MAC "De Holterberg" bedankt alle betrokkenen hartelijk voor hun bijdrage en inzet en hoopt nog lang op deze wijze Holtense autocrossen te kunnen organiseren.

Ga terug...