Dag van de Dialoog in Rijssen-Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Dag van de Dialoog in Rijssen-Holten

Geplaatst op: 28-10-2017 |

Op 7 november 2017 vindt voor de negende keer de Dag van de Dialoog plaats. Op verschillende plaatsen in Nederland worden in een stad of gemeente gesprekstafels georganiseerd, waar mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten. Wethouder Roland Cornelissen spreekt op de Dag van de Dialoog in Rijssen-Holten graag het welkomstwoord: ‘Het is een mooie gelegenheid om elkaar te leren kennen en beter te begrijpen. De ongedwongen sfeer helpt daar bij. Eerdere edities waren zeer geslaagd en ik kijk uit naar een goede bijeenkomst op 7 november.’

Over Nederland in Dialoog
De organisatie Nederland in Dialoog heeft als doel de sociale samenhang in de samenleving te versterken door inzet van de Dialoog. In een groeiend aantal gemeenten (zo’n 100 in 2017) door het hele land wordt jaarlijks de Dag van de Dialoog georganiseerd. Deze dialoogdagen vormen samen de Week van de Dialoog, dit jaar in de week van 3 november tot 12 november. Zo’n 30.000 Nederlanders met uiteenlopende achtergronden wisselen dan ervaringen, ideeën en dromen uit en zetten stappen om hun dromen handen en voeten te geven. Daardoor ontstaan nieuwe verbindingen en inzichten en impulsen voor persoonlijke acties. In de dialogen wordt gewerkt op basis van 6 pijlers voor de Dag van de Dialoog en volgens een vaste methodiek.

Gesprekstafels in Rijssen-Holten
In samenwerking met verschillende maatschappelijke organisaties en bijdrage vanuit politieke partijen uit de gemeente Rijssen-Holten wordt de Dag van de Dialoog georganiseerd op dinsdag 7 november van 18.00 – 21.00 uur in het Parkgebouw in Rijssen. Inwoners gaan rond het thema ‘Samenleven#MijeenZorg!?’ met elkaar in gesprek. Social designers Anne Marth Kuilder en Willemieke van den Brink-Gouwentak zullen op geheel eigen wijze de Dag van de Dialoog presenteren en iedereen actief betrekken bij het thema.

De werkgroep nodigt inwoners uit om onder het genot van een maaltijd, deel te nemen aan deze dag. Supermarkt Basmaci uit Rijssen sponsort de maaltijd. Wilt u een bijzondere ervaring en inspiratie opdoen? Voert u graag een interessant gesprek en deelt u graag ervaringen met anderen? Doe dan mee en meld u aan voor één van de gesprekstafels in onze gemeente.

Aanmelding en meer informatie
Inwoners, die willen deelnemen aan de Dag van de Dialoog, kunnen zich aanmelden tot en met maandag 30 oktober via het aanmeldformulier op de site www.rijssen-holten.nl/dagvandedialoog. Daar staat ook meer informatie.

Er kunnen maximaal 100 personen deelnemen aan deze avond, dus geef u snel op. Meer weten? Neem dan contact op met Chantal Huisman, telefonisch (0548) 854 426 of via c.huisman@rijssen-holten.nl.

Ga terug...