i-Pads voor Shantykoor Riessen - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

i-Pads voor Shantykoor Riessen

Geplaatst op: 02-11-2017 |

Op 30 oktober jl. ontving het Shantykoor Riessen een bedrag van 4000 euro uit het Projectenfonds van de Rabobank Rijssen-Enter. Tijdens een gezellig avond bij de Poort van Twente presenteerden de verschillende genomineerden zich aan de leden van de bank. Het Shantykoor scoorde voldoende stemmen om haar aanvraag te zien honoreren. "Een geweldig resultaat" aldus Shantykoor-voorzitter Jan Baan, "We zijn erg blij met dit mooie bedrag. We gaan het inzetten voor de aanschaf van i-Pads met bijbehorende standaards die door de koorleden en onze muzikanten kunnen worden gebruikt."

Het zijn goede tijden voor het Rijssense Shantykoor. Naast de steeds verdere professionalisering van het koor en de muzikale begeleiding, breidt ook het aantal optredens zich gestaag uit: "We worden regelmatig gevraagd bij festivals, evenementen, feesten en in verzorgingshuizen" vertelt Baan. Bovendien mocht het koor eerder dit jaar al een (kleinere) gift van het Prins Bernhardcultuurfonds ontvangen voor het vijfjarig jubileum in 2018.

Het Shantykoor Riessen werd in 2013 opgericht en is gegroeid tot een enthousiaste groep van zo'n 50 zangers, acht muzikanten en een dirigente. Het koor zingt graag zeemansliederen, maar ook de populaire Engels- en Duitstalige nummers behoren tot het repertoire. Daarnaast worden er enkele - bekende en gecoverde - nummers in het Rijssense dialect vertolkt. Bij verschillende verzorgingshuizen in de regio, festivals en evenementen is het koor inmiddels een groep graag geziene gasten. Het koor repeteert wekelijks onder leiding van dirigente Nanette Eikenaar-Rozendom.

Ga terug...