Meer dan 400 belangstellenden voor senioren-evenement - Radio 350

Meer dan 400 belangstellenden voor senioren-evenement

Geplaatst op: 02-11-2017 |

Op dinsdag 31 oktober ontvingen Rabobank Rijssen-Enter, Gemeente Rijssen-Holten (Stichting ViaVie Welzijn) en Gemeente Wierden (Wijksaam) ruim 400 senioren in Het Parkgebouw te Rijssen. Het doel was ouderen uit Rijssen en Enter een ‘uitje’ te bieden waarin ontmoeten en bewegen centraal stonden.

Ouderen raken steeds vaker in een isolement. De sociale contacten met vrienden en kennissen worden gaandeweg minder. Willen ze iets ondernemen dan zijn zij vaak afhankelijk van anderen. Veel ouderen verliezen zo het contact met de maatschappij.

Rabobank Rijssen-Enter wilde zich samen met de gemeente Rijssen-Holten (Stichting ViaVie Welzijn) en Gemeente Wierden (Wijksaam) inzetten om die verbinding te herstellen. Daarom hadden zij alle senioren vanaf 67 jaar uit Enter en Rijssen uitgenodigd, voor een groot senioren-evenement in het Parkgebouw te Rijssen.

De eerste ouderen verzamelden zich dinsdagochtend omstreeks 9.15 uur, terwijl de ontvangst officieel om 10.00 uur gepland stond. “De mensen hebben zich echt op deze dag verheugd!”, zegt Angela Kuipers van de Rabobank. “Het is écht een dag uit voor deze ouderen,” zegt Anneke Baan van Gemeente Wierden “De beste kleding is aangetrokken en sommige dames zijn zelfs speciaal naar de kapper geweest” glimlacht ze. De belangstelling was groot voor het evenement. “Er kwamen zoveel aanmeldingen binnen, dat we op een gegeven moment de inschrijving hebben moeten sluiten”, zegt Fatma Güven van de gemeente Rijssen-Holten.

De ouderen werden ontvangen met koffie en krentenwegge. Vervolgens werden zij in de Herman Wessels Zaal officieel welkom geheten en werd er onder leiding van Sabine Woertman -van Dance for health- eerst aan wat ochtendgymnastiek / beweging gedaan. Toen iedereen in een actieve houding weer plaats had genomen, presenteerde Evert Voortman -directievoorzitter Rabobank Rijssen-Enter- foto’s uit o.a. de Zandvoortcollectie. Er werden vele mooie herinneringen opgehaald tijdens het bekijken van de beelden van oud Rijssen en oud Enter. Na afloop van de presentatie was er een heerlijke lunch, waarbij het ophalen van herinneringen zijn vervolg vond. “Er waren zoveel leuke gesprekken. Mensen ontmoetten oude bekenden en spraken leeftijdsgenoten. Het leek voor sommigen wel een reünie!”, zegt Henny Altena van de Rabobank.

Het middagprogramma bestond uit een kennisworkshop Bewegen. Kitty van der Steege, Buurtsport- en leefstijlcoach van Stichting de Welle, nam de aanwezigen mee in het menselijk brein en benadrukte het belang van bewegen voor zowel jong als oud. Na deze informatieve sessie stond er een Verhalenbingo op het programma. Geheel in plat Rijssens/Enters vertelde Jolanda Agteresch van het Parkgebouw over de overeenkomsten en verschillen tussen Rijssen- en Enternaren: “Vie kunt wa ’n betje met, mer absoluut nit zoonder mekoar of mekaa!” grapte ze concluderend.

Om het programma letterlijk met een vrolijke noot af te ronden, speelden De Jennegies op hun harmonica’s een aantal oude, herkenbare melodieën. De zaal reageerde enthousiast door mee te zingen en in te haken.

Na het officiële dankwoord richting alle vrijwilligers, het Parkgebouw en alle bedrijven die belangeloos hebben meegewerkt, nodigde Henny Altena alle aanwezigen uit voor een drankje en een hapje in de foyer en het restaurant. Er werd enthousiast nagepraat en door zowel bezoekers als de organisatie geconcludeerd dat er invulling gegeven is aan een grote behoefte onder deze doelgroep. Het meedoen, ontmoeten en uitgaan is en blijft belangrijk. Ongeacht leeftijd. De mensen vertrokken allen met een leuke herinnering en een goed gevulde goodiebag weer richting huis.

Rabobank Rijssen-Enter, Gemeente Rijssen-Holten en Gemeente Wierden kijken terug op een zeer geslaagd senioren-event en danken via deze weg een ieder voor de getoonde interesse en actieve deelname.

Ga terug...