Inleiding over oratorium Paulus in Bibliotheek Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Inleiding over oratorium Paulus in Bibliotheek Rijssen

Geplaatst op: 08-11-2017 |

Op maandag 13 november geeft muziekhistoricus Jaap de Vries een lezing over het oratorium Paulus van Felix Mendelssohn. De avond in de Bibliotheek Rijssen begint om 19.30 uur en is een mooie voorbereiding op de uitvoering van het stuk door oratoriumvereniging Hosanna op 24 november.
De presentatie wordt gegeven door Jaap de Vries, muziekhistoricus en oud schoolmusicus van het Noordik College in Almelo. Hij geeft veel informatie over de componist Felix Mendelssohn en over het bijbelverhaal over Paulus. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor de manier waarop de componist het verhaal op muziek heeft gezet. In de muzikale sporen van de grote Bach, als zijn bron en leermeester, heeft Mendelssohn het muziekstuk gemaakt tot een van zijn belangrijkste koorwerken. De lezing wordt geïllustreerd met filmfragmenten van uitvoeringen door beroemde koren, dirigenten en orkesten.
Jaap de Vries is een bevlogen docent/inleider en heeft zijn naam als presentator gevestigd sinds hij vanaf 1999 tientallen succesvolle presentaties heeft gedaan door geheel Nederland met onder andere de bekende Matthäus-, en Johannes Passion van J.S. Bach.
Plaatsen zijn te reserveren via www.bibliotheekrijssenholten.nl . Bibliotheekleden betalen € 4 en niet-leden € 6,50, inclusief koffie/thee. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de zaal.

Ga terug...