Unieke nieuwe mbo-zorgopleiding in Rijssen speelt in op behoefte aan zorgprofessionals - Radio 350

Unieke nieuwe mbo-zorgopleiding in Rijssen speelt in op behoefte aan zorgprofessionals

Geplaatst op: 10-11-2017 |

Twee enthousiaste groepen studenten startten eind augustus 2017 met de nieuwe driejarige combinatie-opleiding Verzorgende IG – Maatschappelijke Zorg (mbo-niveau 3). Deze opleiding komt uit de koker van het collectief Zorggilde Reggestreek; een samenwerking tussen ROC van Twente, Hoornbeeck College, Baalderborg groep, Carinova, Siloah, CarintReggeland, SVRO en gemeente Rijssen-Holten. Op 16 november aanstaande vindt de officiële opening plaats voor genodigden.

Unieke samenwerking tussen Hoornbeeck College en ROC van Twente
Voor het eerst werken deze twee mbo-instellingen samen aan een maatwerk zorgopleiding. Zorggilde Reggestreek speelt in op het tekort aan goed opgeleid zorgpersoneel in Rijssen-Holten. “Jong talent lokaal én integraal faciliteren is een win-win voor alle partijen. Zorgaanbieders kunnen studenten opleiden in eigen huis én een baan aanbieden. Een baangarantie in eigen regio zorgt ervoor dat we jong talent lokaal vasthouden en dat is essentieel voor het op peil houden van een vitale economie. Bovenal draagt deze zorgopleiding bij aan kwaliteit in de zorg en daarmee het welzijn van de lokale bevolking ”, aldus Bert Tijhof, wethouder Jeugd, Onderwijs, Economie en Werk. Letterlijk en figuurlijk dichtbij de cliënt zijn, betekent meer tijd en aandacht voor zorgtaken en minder reistijd na een late dienst.

Versterking regionale onderwijspositie Rijssen-Holten
Deze nieuwe zorgopleiding is de zoveelste opleiding op rij die inspeelt op een goede aansluiting op de arbeidsmarkt. Eerder zijn in Rijssen en Holten opleidingscentra als Bouwgilde, Remo, Infra Vak en OT&L gestart. Zowel Rijssen als Holten vervullen een regionale functie met voortgezet onderwijs van vmbo tot en met gymnasium. Het verrijken van het onderwijsaanbod met mbo-opleidingen verstevigt de positie van onze gemeente. Leerlingen en studenten klaarstomen voor hun loopbaan betekent investeren in de toekomst van ons allemaal.

Ga terug...