Sinterklaasintocht in centrum Rijssen - Radio 350

Sinterklaasintocht in centrum Rijssen

Geplaatst op: 10-11-2017 |

Ook dit jaar heeft ondernemersvereniging HABI Sinterklaas en zijn Pieten uitgenodigd voor een bezoek aan de stad Rijssen. Omdat er ook dit jaar weer een groot aantal Pieten meekomen, is het PC de Rozengaarde in de Sinterklaas-periode veranderd in het Pietengebouw.

Pietengebouw (Rozengaarde 59):
Om 13.00 uur zal Sinterklaas en zijn Pieten het Pietengebouw verlaten. Sinterklaas en zijn grote aantal Pieten kijken uit naar het begroeten van de vele kinderen, want hier is het mogelijk om Sinterklaas nog een hand te geven. Aan het einde van de straat zal zijn paard Amerigo op hem wachten. De stoet zal onder begeleiding van de muzikanten van dweilorkest De Kamgoarn Klösse de toer vervolgen.

Route
In verband de renovatie van het Europaplein is de route en de ontvangst-locatie anders dan vorige jaren. Voor de intocht is een route gemaakt. Deze zal starten vanaf het Pietengebouw aan de Rozengaarde en gaat door de Julianastraat – Grotestraat – Enterstraat – Oranjestraat – Elsenerstraat – Bouwstraat – Hoge Walplein – Haarstraat en eindigt op het Schild. We hopen dat de Wegwijspiet de weg kan vinden naar het Schild. Dat blijft altijd weer spannend.

Schild:
Sinterklaas wordt om 14.00 uur verwacht op een mooi aangekleed podium op het Schild. Ladyspeaker juf Suus en burgemeester Hofland zullen Sinterklaas daar welkom heten. Sommige Pieten willen Sinterklaas nog laten zien waar ze goed in zijn. Ook de Danspieten verzorgen nog een extra opreden.

Om 14.30 uur zal Sinterklaas samen met zijn Pieten vertrekken naar het Huis van Sinterklaas om zijn nieuwe interieur, bed en werktafel te bekijken. Rond 14.45 uur zal hij wel zo moe zijn dat hij de gordijnen van het huis dichtdoet om even te gaan slapen. De Pieten gaan terug naar het Pietenhuis. Zij gaan de komende tijd druk aan de slag in de cadeautjesfabriek.

Korte samenvatting programma:
- 13.00 uur Sinterklaas en Pieten verlaten het Pietengebouw (Rozengaarde 59).
- 13.15 uur Vertrekt de stoet voor een rondgang door het centrum.
- 14.00 uur Aankomst Sinterklaas op het Schild.
- 14.45 uur De Sint vertrekt naar het Huis van Sinterklaas (Haarstraat).
- 15.00 uur Einde programma.

Natuurlijk kunnen kinderen hun verlanglijstje voor Sinterklaas of een leuke tekening in de brievenbus van het Sinthuis stoppen.

Kijk voor het laatste nieuws op: www.sintinrijssen.nl.

Ga terug...