Ruimte voor Ondernemen in Rijssen en Holten - Radio 350

Ruimte voor Ondernemen in Rijssen en Holten

Geplaatst op: 10-11-2017 |

Op vrijdag 17 november biedt de gemeente Rijssen-Holten samen met de Rabobank RijssenEnter, Voortman Steelgroup en Saxion (Tech your Future) alle ondernemers een dynamische dag aan. Deze dag staat in het teken van ‘Ruimte voor Ondernemen’ en is in het Parkgebouw Rijssen.

De aftrap van de dag ligt in handen van gedeputeerde Eddy van Hijum van de MKB-vriendelijkste provincie Overijssel, burgemeester Arco Hofland van de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland en lokale ondernemers. Daarna volgen interessante kennissessies en wordt de dag afgesloten met de Business Voice en een Businessborrel.

Burgemeester Arco Hofland: ‘Ik ben trots op onze ondernemers en markeer deze dag graag om onze eigen ondernemers extra in het zonnetje te zetten. Zij leveren met hun lef en doorzettingsvermogen een grote bijdrage aan onze gemeenschap en economie’.

Diverse kennissessies
‘Wij willen ondernemers met elkaar in verbinding brengen’, vertelt Hans Brinks, directeur Rabobank Rijssen-Enter. ‘Dat is voor ons de belangrijkste motivatie om mee te doen. In de kennissessie ‘Ruimte voor Financieren’ leg ik uit hoe de bank naar een financiering kijkt en welke verschillende mogelijkheden er zijn. En natuurlijk ga ik in op de do’s en don’ts van financieren.’ Voortman Steel Construction verzorgt de kennissessie ‘Geef uw bedrijf de ruimte’, Olaf Bak: ‘In deze tijd van economische groei treffen wij veel ondernemers die ruimte nodig hebben om door te kunnen groeien met hun bedrijf. Wij willen de ondernemers in deze sessie laten zie waar men op moet letten bij het bouwen van nieuwe bedrijfshuisvesting en geven uitleg over de mogelijkheden, de bouwkosten en de verschillende fases van het bouwtraject’.

Ook TechYourFuture is vertegenwoordigd en vertelt graag waarom zij de kennissessies vanuit haar Expertisecentre Techniekonderwijs aanbiedt. ‘TechYourFuture, is een initiatief van Saxion, Utwente en Windesheim. Dit centre wil Wetenschap en Techniek duurzaam integreren in het basis- en beroepsonderwijs met actieve deelname van het technisch bedrijfsleven,’ aldus Jos Brunnikhuis. ‘De technieksector klaagt enerzijds over een tekort aan technisch personeel, terwijl tegelijkertijd scholieren met een technische opleiding moeite hebben met het vinden van een stageplaats. TechYourFuture onderzoekt de personeelsbehoefte binnen de technische MKB bedrijven. Ook doet zij onderzoek naar de beelden die jonge technici hebben over het technische bedrijfsleven en hoe deze beelden bij elkaar aansluiten. Daarnaast is het gewenst te gaan voor een gemeenschappelijk aanpak vanuit bedrijven en opleidingen om personeelstekorten aan te pakken’.

Business Voice
Tijdens de Business Voice pitchen een 7-tal (startende) ondernemers hun verhaal met een specifieke hulpvraag richting de coaches (juryleden) die met de rug naar de kandidaat zitten. De coaches bestaan uit een 5-tal professionals uit verschillende sectoren met ondernemersvaardigheden op diverse kennisgebieden. Zij kunnen omdraaien richting de kandidaat om feedback te geven op de pitch en hem of haar hulp aan te bieden. De hulp kan van alles zijn, van financiering tot zichtbaarheid, een netwerk of het delen van ervaringen. Initiatiefnemers Arjan Krijgsman en Roland Ridder van het ondernemershuis Rijssen (CvJO) geven aan dat de voorronde, afgelopen vrijdag, zo spannend was dat er in plaats van de geplande 5 kandidaten maar liefst 7 kandidaten het ‘indrukwekkende podium’ van het parkgebouw in Rijssen mogen betreden. Volgens hen past dit ook bij het centrale thema van ‘Ruimte voor Ondernemen’; “Ondernemers die het lef tonen om zichzelf kwetsbaar op te stellen en willen groeien, verdienen dit podium”.

De winnaar krijgt de titel ‘Business Voice Rijssen-Holten 2017’, een prijs en het benodigde podium als ondernemer.

Ga terug...