Voorstel nieuwbouw en verbouw zwembad met optie voor sporthal - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assuranti├źn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Voorstel nieuwbouw en verbouw zwembad met optie voor sporthal

Geplaatst op: 10-11-2017 |

Het college van Rijssen-Holten stelt de raad voor om het huidige binnenbad in Rijssen te vervangen. Daarnaast draagt het college een renovatie van het buitenbad voor en het open houden van de mogelijkheid voor de bouw van een sporthal op termijn. De raad neemt op 14 december 2017 een besluit over het voorstel.

Het voorstel dat het college voorlegt aan de raad is gebaseerd op het onderzoek dat is uitgevoerd door OLCO Maatschappelijk vastgoed. Het bureau had als vertrekpunt drie varianten die vanuit de raad waren meegegeven: nieuwbouw binnenbad, nieuwbouw binnen- en buitenbad en nieuwbouw binnenbad, buitenbad en sporthal.

Aspecten onderzoek
Enkele belangrijke onderdelen die uit het onderzoek van OLCO naar voren komen, zijn: verbreding van het wedstrijdbad binnen van 5 naar 8 banen, een multifunctionele inrichting van het 50-meterbuitenbad en sloop van het recreatiebad met daarvoor in de plaats het realiseren van een spraypark. Voor de toekomst is ook het aspect van het realiseren van een sporthal met vier zaaldelen opgenomen.
Een uitgangspunt bij het onderzoek is dat het gaat om een sober, doelmatig en energieneutraal gebouw.

Samenwerking
Tijdens het uitvoeren van de opdracht is nauw contact geweest met de stakeholders, onder meer via een klankbordgroep. De meningen, wensen en idee├źn die bij hen leven, zijn betrokken bij het opstellen van het voorstel van de gemeentelijke projectgroep. Hierbij is rekening gehouden met een plan dat passend is bij de aard en schaal van onze gemeente.

Na besluit door de gemeenteraad kan de projectgroep samen met de stakeholders aan de slag om de gekozen variant verder uit te werken.

Het onderzoek en andere stukken zijn te vinden via www.rijssen-holten.nl/nieuwbouwzwembad.

Ga terug...