Succesvolle Startersavond in Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Succesvolle Startersavond in Rijssen

Geplaatst op: 24-11-2017 |

Op woensdagavond 22 november organiseerde Rabobank Rijssen-Enter een Startersavond voor mensen die geïnteresseerd zijn in het starten van een eigen bedrijf. Rabobank deed dit in samenwerking met onder andere de Kamer van Koophandel, het Centrum voor Jong Ondernemerschap en de ROZ Groep.De avond stond volop in het teken van kennis delen. De aanwezigen zaten in verschillende fases van de start: de één was net gestart, terwijl de ander nog overweegt om te gaan starten.

De avond begon met een korte ‘Startersquiz’. In deze quiz kwamen de 6 meest voorkomende startersvragen aan bod. Een van de vragen die Reinier Massink, manager Bedrijven Rabobank, stelde was: ‘Hoeveel uur werkt een ondernemer per week? Minder dan 40 uur, tussen de 40 en 50 uur, of meer dan 50 uur?’ De meeste aanwezigen hadden het antwoord op deze vraag juist: meer dan 50 uur per week is zeker niet vreemd in ondernemersland.
Experts geven mini-workshops

Na de Startersquiz gingen de aanwezigen uiteen om mini-workshops te volgen. Theo Hoeflaak, van Alpine Isolatie, vertelde meer over het onderwerp ‘Sales’ en de start van zijn nog maar 3 jaar bestaande onderneming. Roland Ridder en Arjan Krijgsman van het Centrum voor Jong Ondernemerschap namen de starters mee in het thema ‘Ideevorming’. Daarbij legden zij de nadruk op het ondernemen van actie. Want een idee is leuk, maar zonder actie ben je nog geen ondernemer. De vraag waarmee zij de mini-workshop afsloten was dan ook: ‘Wat ga jij morgen doen?’. Rabobank verzorgde zelf ook twee sessies. Arne Wessels vertelde meer over het opstarten van een ‘Administratie’. Stephan Altena ging in op het onderwerp ‘Ondernemersplan’. Is het echt nodig? En hoe schrijf je een goed plan? De potentiële starters gingen ter plekke aan de slag met het schrijven van hun plan en leerden op deze manier ook de ideeën van de andere starters kennen.
Startersmarkt

Na afloop was er de gelegenheid om te netwerken, informatie op te halen en plannen te bespreken bij de stands van verschillende partijen uit de regio. Rabobank Rijssen-Enter kijkt terug op een zeer geslaagde avond.

Ga terug...