Festival of Lessons and Carols in de Schildkerk - Radio 350

Festival of Lessons and Carols in de Schildkerk

Geplaatst op: 30-11-2017 |

Evenals voorgaande jaren zal het Vocaal Ensemble Rijssen o.l.v. Jan-Geert Heuvelman ook dit jaar een Festival of Lessons and Carols uitvoeren in de Schildkerk. Naast leerlingen van de Jacobus Fruytier (Bijbellezingen), Dick Sanderman (orgel) en Camerata di Musica (orkest) zullen jonge zangers van het opleidingskoor van de Koorschool Rijssen ook hun medewerking verlenen!

Revius Carol
Vanuit de traditie behoren ‘Once in Royal Davids City’ (aan het begin) en ‘Hark the Herald Angels Sing’ (aan het eind) tot de vaste liederen die gezongen gaan worden. Dit jaar is er echter ook een primeur! Voor het eerst zal de ‘Revius Carol’ uitgevoerd worden. De brontekst is het gedicht ‘Geboorte’ van Jacobus Revius, dat vertaald is door Henrietta ten Harmsel. Dick Sanderman heeft er een prachtige compositie op gemaakt, die zeker door de luisteraars zal worden gewaardeerd.

Koorschool
Een tweede primeur betreft het eerste optreden van de choristers van het opleidingskoor van de Koorschool Rijssen. Deze koorschool, eveneens onder leiding van Jan-Geert Heuvelman wil een semiprofessioneel Boys Choir en een semiprofessioneel koor van Girl Choristers gaan ontwikkelen. Inmiddels zijn de leerlingen zover dat ze hun medewerking aan het Festival of Lessons and Carols kunnen verlenen.

Bassen
Omdat één van de bassen het Vocaal Ensemble Rijssen gaat verlaten zijn ze op zoek naar versterking voor de baspartij om de balans in het koor optimaal te houden. Geïnteresseerde zangers zijn welkom op een reguliere repetitieavond om tijdens zo'n avond mee te zingen. Het koor repeteert elke maandagavond in het gebouw van D.A.C. de Molenhoek aan de Butaanstraat in Rijssen. Ook zullen in januari weer open-repetitieavonden gehouden worden. De informatie daarover zal beschikbaar komen via de website en de facebookpagina. Uiteraard zijn enthousiaste zangers uit andere stemgroepen ook van harte welkom!

Toegang
Het Festival zal plaatsvinden op 16 december in de Schildkerk te Rijssen. Aanvang 19.30 uur, kerk op om 19.00 uur. De entree bedraagt 3 euro (onder 18 jaar) en 6 euro voor volwassenen. Toegangskaarten zijn ook online te koop, via de website van het koor: www.vocaalensemblerijssen.nl.

Ga terug...