Vijftigste kerstzangdienst in de Dionysius kerk - Radio 350

Vijftigste kerstzangdienst in de Dionysius kerk

Geplaatst op: 03-12-2017 |

Op woensdag 20 december 2017 wordt voor de vijftigste keer een oecumenische kerstzangdienst gehouden in de Dionysius kerk aan de Rozengaarde. Deze dienst bestaat uit een afwisseling van samenzang, koorliederen en orkestmuziek om u helemaal in de kerstsfeer te brengen.

Het orkest van muziekvereniging Wilhelmina begeleidt u tijdens het zingen van de traditionele kerstliederen, zoals Komt allen tezamen en Ere zij God. Het orkest voert u mee door de rijke Poolse traditie van kerstmuziek met de Polish Christmas Music van Johan de Meij.

Het hoogtepunt van de avond bestaat uit de samenwerking van het orkest met gospelkoor TODA onder leiding van hun beider dirigent Wout Ligterink, wanneer zij de stukken When Jesus was born en Dream in de silent night zullen uitvoeren. TODA laat u op muzikale wijze ook liederen uit eigen repertoire horen.

Het rooms-katholieke dames- en herenkoor onder leiding van Bert Korenrom brengt een drietal liederen ten gehore, daarbij begeleid door organist Berto Oosterveen. Ook het vrouwenkoor van Muziekschool Rijssen van Fenny van Hemmen geeft u enkele liederen te luisteren.

Dominee S. Ris opent de avond en pastor de Vries zal de avond sluiten. Deze bijzondere vijftigste kerstzangdienst begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Ter bestrijding van de onkosten wordt bij de uitgang gecollecteerd.

Ga terug...