Praat mee over de Onderduikershut en omgeving op de Sallandse Heuvelrug - Radio 350

Praat mee over de Onderduikershut en omgeving op de Sallandse Heuvelrug

Geplaatst op: 03-12-2017 |

Provincie Overijssel, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer nodigen buren en belangstellenden uit om verder te praten over de inrichting van de Sallandse Heuvelrug aan de westkant bij Helhuizen in de directe omgeving van de Onderduikershut. Het overleg vindt plaats op zaterdag 9 december van 09.30 tot 12 uur, bij kinderboerderij Dondertman, Meester Bosweg 5 in Holten.

Het doel van de bijeenkomst is iedereen bij te praten over de ontwikkelingen die in het gebied (gaan) spelen en om met hen van gedachten te wisselen en ideeën te delen over de doelen en de landschappelijke inrichting. “We beginnen met een kop koffie en gaan daarna al snel het gebied in. Dus stevige schoenen en eventueel een regenjas zijn wel nodig”, zegt boswachter Ine Nijveld. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via sallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl. Deelnemers krijgen daarvan een bevestiging en het programma.

De Onderduikershut bood in de jaren 1943-1945 een veilige schuilplaats voor velen. Het gebied wordt hersteld om de diversiteit aan flora en fauna te versterken. Deze opgave staat vast, de directe omgeving gaat veranderen. Door het verwijderen van een groot deel van het bos, ontstaat een open landschap waar heide kan ontwikkelen. De betrokken organisaties gaan graag in gesprek met mensen uit de omgeving zodat de Onderduikershut een bijzondere plek blijft en recht blijft doen aan de historie.

Ga terug...