Expositie Anna Feddema en Wim Kwakernaak - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Playing
Straks
21:00 - 22:00 uur
Radio Regio Klassiek
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Expositie Anna Feddema en Wim Kwakernaak

Geplaatst op: 07-12-2017 |

Vanaf 5 december 2017 exposeren de Holtense kunstenaars Anna Feddema en Wim Kwakernaak in de vernieuwde expositieruimte in het souterrain van het Kulturhus in Holten.
Anna Feddema is nog relatief kort met kunst bezig. Zij begon in 2010 met het maken van monotypes. Monotype is een grafische techniek waarmee heel verrassende en kleurrijke resultaten bereikt kunnen worden. Anna schildert op een plexiglasplaat. Daarna wordt er een laag papier overheen wordt gelegd. Vervolgens gaat het geheel onder een etspers. Zo bouwt Anna haar landschappen laagje voor laagje op. Het eindresultaat is een eenmalige afdruk (unicum) op papier. Vandaar de naam monotype.
Haar eerste schilderij maakte ze van de berkenbomen op het station in Holten, kijkend naar de Holterberg. Inspiratie doet Anna o.a. op tijdens haar wandelingen door bos en langs weilanden in de directe omgeving van Holten. Ze probeert de sfeer van het in licht en kleur steeds veranderende landschap te laten zien in haar monotypes. Op de expositie is een aantal van op deze bijzondere wijze tot stand gekomen landschappen te zien.
Wim Kwakernaak (1945) studeerde in 1968 af aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten, afdeling vrij tekenen, schilderen en grafiek. Ook volgde hij de opleiding Ruimtelijke en Plastische Vormgeving aan de Academie van Beeldende Vorming in Amersfoort. De inmiddels gepensioneerde Kwakernaak gaf in Holten ruim 40 jaar les binnen het voortgezet onderwijs in de vakken tekenen, handenarbeid en kunstgeschiedenis. Tegelijkertijd maakte hij zelf twee- en driedimensionaal werk.
Op deze tentoonstelling zien we alleen tekeningen en schilderijen, waarbij de onderwerpen veelal alledaags zijn. De dieren, interieurs en mensen geven soms de indruk van vervreemding. Een aantal schilderijen zijn een combinatie van kleurpotlood en olieverf; deze combinatie zorgt voor een eigen effect.

De expositie loopt tot en met 15 februari 2018 en kan bekeken worden op maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

Ga terug...