Herdenkingslichten op Canadese Begraafplaats in Holten - Radio 350

Herdenkingslichten op Canadese Begraafplaats in Holten

Geplaatst op: 13-12-2017 |

Traditiegetrouw zullen op de Canadese Begraafplaats in Holten zondag 24 december om 16.30 uur voor de 27e keer de jaarlijkse herdenkingslichten aangestoken worden. Dit van oorsprong Finse gebruik is sinds 1991 een moment van herinnering en bezinning.

Het is al jaren traditie, dat op deze avond de schooljeugd en de overige aanwezige kinderen bij elk van de 1394 graven een herinneringslicht plaatsen, waarmee zo de hier begraven, veelal zeer jonge mannen, ook na 72 jaar herdacht worden. Een aantal doedelzakspelers en midwinterhoornblazers zal de herdenking opluisteren. Een korte plechtigheid maakt deze herinnering tot een zinvol moment om stil te staan bij alle leed, dat niet alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook nu nog steeds door oorlog en geweld veroorzaakt wordt.

SVNF, de organiserende stichting achter de herdenkingen op de Canadese Begraafplaats adviseert de bezoekers om zo veel mogelijk te voet of per fiets te komen, want de Holterberg is op die dag na 15.00 uur gedeeltelijk afgesloten. Verkeersregelaars zullen alles in goede banen leiden en SVNF vraagt de bezoekers om hun aanwijzingen op te volgen. Automobilisten moeten mogelijk genoegen nemen met een korte wandeling vanaf de parkeerplaatsen. De aanrijroute is alléén vanuit de richting van hotel ‘t Losse Hoes mogelijk. Vanzelfsprekend is de herdenking vrij toegankelijk.

Ga terug...