Levende kerststal bij Dondertman - Radio 350

Levende kerststal bij Dondertman

Geplaatst op: 15-12-2017 |

Zaterdag 23 december heeft Kinderboerderij Dondertman Kerstvaria weer op het programma staan met dit jaar – terug van weggeweest – de levende kerststal. Dondertman is die dag geopend van 13:00 tot 19:30 uur, maar met het oog op de traditionele sfeerverlichting starten de kerstactiviteiten pas om 15:30 uur. Er is gratis parkeren en met uitzondering van een deel van de lichtjesroute is het terrein geheel rolstoeltoegankelijk.
Tweede Kerstdag is er eveneens Kerstvaria. Na het succes van afgelopen zomer met Disney’s Elsa en Olaf (van Frozen) maken deze twee tussen 14:00 en 16:00 uur opnieuw hun opwachting op het terrein. De kinderboerderij is die dag open van 10:00 tot 17:00 uur. Op vertoon van hun kaart hebben donateurs vrij entree, individuele bezoekers betalen de normaal geldende entreeprijs van 2,50 euro (vanaf 2 jaar). Ook tijdens de kerstvakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen, want de activiteitenkalender staat vol aantrekkelijke programma-onderdelen.

Het programma van Kerstvaria biedt als vanouds een mix aan kerst- en winteractiviteiten met dit jaar als centraal element de levende kerststal die is ondergebracht in de hooiberg op het terrein. Met het evenement trok de populaire Holtense kinderboerderij jarenlang vele honderden bezoekers en met een iets aangepaste opzet hopen de organisatoren dit jaar op hernieuwd succes. De routing op het terrein is dusdanig opgezet dat bezoekers na een wandeling bij de stal terecht komen. Er is een vertelster die een verkorte versie van het kerstverhaal brengt.

Na de entree bij de stadspoort is er op het terras bij het Boshuus een gezellig ingerichte tent met live muziek van Jordi Kamphuis. Met de verkoop van Glühwein, erwtensoep, bakleverworst, oliebollen, poffertjes enz. wordt er bovendien volop aan de inwendige mens gedacht. Voor het Boshuus tovert ballonkunstenaar Gerrit Pelle weer de mooiste creaties voor kinderen en kunnen kinderen voor een bescheiden bedrag kaarsen maken of broodjes (af)bakken. Met een worstje ertussen een ware lekkernij! Evenals vorig jaar kunnen ze bovendien een poging wagen op een midwinterhoorn te blazen. Geen kleinigheid want dat het een speciale techniek vraagt wordt ongetwijfeld snel duidelijk. En wie wil kan zich ook nog laten vereeuwigen met de kerstman.

Lichtjesroute
Belangrijk onderdeel van Kerstvaria is ook de traditionele lichtjesroute die deels over een zandpad door het bos loopt. Bij het invallen van de duisternis is de wandelroute sfeervol verlicht met kaarsen. Een telkens weer indrukwekkend tafereel en voor velen wellicht een moment van bezinning in deze jachtige en zorgelijke tijd. Onderweg zorgt het koor ‘Kerst Akkoord’ voor live muziek, komt men ook herders en de engel Gabriël tegen en laten midwinterhoornblazers hun sonore klanken over het terrein schallen.

Eerste Kerstdag is Kinderboerderij Dondertman gesloten. Tweede Kerstdag kan men er weer terecht tussen 10:00 tot 17:00 uur. Naast een aantal van de bovengenoemde programma-onderdelen maken Frozens Elsa en Olaf vanaf 14:00 uur hun opwachting op het terrein. Ook is er om 13:30 uur een kerstdiner voor dieren en kunnen kinderen meedoen met een speurtochtje.

Activiteiten kerstvakantie
Ook tijdens de kerstvakantie staan diverse activiteiten op het programma. Met uitzondering van Nieuwjaarsdag is Dondertman dan dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur. Woensdag 27 december is er vanaf 14:00 uur cowboymiddag. De kosten zijn 1,50 euro pp en vooraf opgeven is vereist. Donderdag 28 december worden er vanaf 12:00 uur weer broodjes gebakken en kunnen jeugdige speurneuzen zich uitleven met een winterspeurtocht en vrijdag 29 december worden met hulp van enkele vrijwilligers nestkastjes getimmerd. Kosten 6,50 euro. Ook in de eerste week van januari staan activiteiten op het programma. Meer info op Facebook en www.kb-dondertman.nl.

Ga terug...