Rijssen krijgt Centrummanager - Radio 350

Rijssen krijgt Centrummanager

Geplaatst op: 29-12-2017 |

‘Samenwerking is essentieel voor een levendig centrum.’ Vanuit deze gedachte heeft De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) op aangeven van de projectgroep ‘Stip op de Horizon’ Arjan te Lintelo gevraagd om vanaf 1 januari 2018 centrummanagement in Rijssen vorm en inhoud te geven.

Projectgroep ‘Stip op de Horizon’
In april 2016 is gestart met het project ‘De Nieuwe Winkelstraat’. Dit is een initiatief van Rabobank Rijssen-Enter in samenwerking met plaatselijke centrum-ondernemers en gemeente Rijssen-Holten. Er zijn meerdere projectgroepen gevormd waaronder ‘Stip op de Horizon’. Deze bestaat uit Jan Karel Eshuis, Jan Maat jr., Jurgen Steenbergen en Ard Wessels.

Het verder professionaliseren van promotie-uitingen van winkelcentrum Rijssen is een wens die al langer leeft. Er zijn echter meer uitdagingen. Zij zijn dan ook blij dat hier in het nieuwe jaar meer aandacht en energie naar toe gaat… Zo worden in 2018 alle promotie uitingen van Ondernemersvereniging HABI in een herkenbaar en vast stramien gecommuniceerd. Hiervoor is contact gezocht met reclamebureau Bloemendaal In Vorm. De nieuwe opzet past helemaal in de campagne ‘Duidelijk Rijssen-Holten’ die Hans Bloemendaal in overleg met gemeente en bedrijven heeft ontwikkeld.

Centrummanager
Voor de centrummanager is gezocht naar een verbinder die zich in zet om het centrum van Rijssen levendig, aantrekkelijk en economisch gezond te houden. ‘Dit is een belang voor bewoners, bezoekers van buiten de stad, ondernemers én gemeente’, stelt Arjan te Lintelo. Hij is opgegroeid in Rijssen, beschikt over een breed netwerk en heeft ook elders in het land de nodige ervaring opgedaan in het organiseren van samenwerking en het bij elkaar brengen van partijen met gedeelde en verschillende belangen. Hij ziet het als een eervolle uitdaging om actief aan de slag te gaan met het verbeteren van de beleving en aantrekkingskracht en een sterkere profilering van evenementen in winkelcentrum Rijssen. ‘De aangesloten ondernemers hebben de wens om de toonaangevende positie van Rijssen als koopcentrum in de regio te behouden en verder uit te breiden. Door de toename in online verkoop is de uitdaging voor een centrum groter dan ooit om klanten te blijven binden en boeien. Fysieke winkels hebben nog altijd grote voordelen in vergelijking tot webshops. Het gaat dan om zaken als goed advies, persoonlijk contact, directe levering en de winkel/centrum beleving’. Vanuit zijn ervaring als ondernemer en trainer/coach weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om persoonlijk contact met de klant, of liever gezegd gast, op te bouwen. ‘Hierin onderscheidt Rijssen zich positief in vergelijking met andere winkelcentra. Een belangrijke reden voor mij om ja te zeggen tegen deze opdracht’. Het centrummanagement is geen voltijdse functie: ‘Hier zal ik gemiddeld een dag per week aan besteden’.

Werkgroep centrumactiviteiten
De centrummanager zal nauw samenwerken met de werkgroep centrumactiviteiten van Ondernemersvereniging HABI. Deze bestaat uit: Ard Wessels (initiatiefnemer projectgroep ‘Stip op de Horizon’), Erna Brinks – Ligtenberg (Bestuurslid Ondernemersvereniging HABI) en Wim Meenks (Secretaris Stichting Ondernemersfonds Rijssen-Holten).

Ga terug...