Gewijzigde routes Beemd- en Bergtoer - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 20:00 uur
Finally Friday
Playing
Straks
20:00 - 21:00 uur
Muzikaal het Weekend in
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Gewijzigde routes Beemd- en Bergtoer

Geplaatst op: 02-01-2018 |

Wielervereniging Holten opent het nieuwe jaar zoals gebruikelijk met de organisatie van de Beemd- en Bergtoer. Op zondag 7 januari 2018 staat deze landelijk goed aangeschreven heuvelachtige veldtoertocht wederom op de kalender van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) Deze veldtoertocht, waaraan ook fietsers kunnen deelnemen die geen lid zijn van een toerclub, kent afstanden van 35, 45 en 55 kilometer.

De afwisselende, vaak heuvelachtige, bewegwijzerde routes zijn in vergelijking met voorgaande jaren volledig gewijzigd. Maar wat zeker blijvend is, is dat de routes langs fraaie uitzichten, over boerenerven en door prachtige natuur voeren. Alle afstanden worden uiteraard geconfronteerd met de mooie beklimmingen, afdalingen en prachtige natuurschoon van de Holterberg. Maar in tegenstelling tot de voorgaande jaren gaat de kortste afstand dit jaar ook over de Zuurberg, Beuseberg en de Borkeld. Dit betekent dat alle afstanden nu dwars door de koeienstal van de familie Schutte gaan. Uiteraard klinkt er dan regelmatig geloei uit de schuur en dan lang niet altijd alleen van de koeien! Nieuw is ook dat de 2 langste afstanden onderweg 2 verzorgingsposten op hun pad vinden. Alle 3 afstanden worden bij het sfeervolle Outdoors Holten verzorgd waarna ze nog het zware maar mooie motorcrosscircuit moeten overwinnen. Onderweg verzorgen Biketotaal Bloemendal en Leenders Biketotaal technische ondersteuning en helpen eventuele pechgevallen weer op weg. Er worden zo’n 60 vrijwilligers, meest lid van de Wielervereniging Holten, ingeschakeld om het evenement vlekkeloos te laten verlopen. Start- en eindpunt van de Beemd- en Bergtoer is zoals gebruikelijk sporthal 't Mossink aan de Keizersweg in Holten. Deelnemers kunnen vertrekken tussen 9.00 en 10.30 uur. Het dragen van een deugdelijke valhelm is verplicht. Fietsers die met de auto naar Holten komen worden door de parkeerwachters en m.b.v. borden naar diverse parkeerterreinen geleid. De deelnamekosten voor alle afstanden bedragen 7 euro. Fietsers die in het bezit zijn van een NTFU - Toer Fiets Kaart krijgen op de bovengenoemde bedragen 2 euro korting. Jeugdige fietsers tot en met 15 jaar mogen gratis deelnemen. Er wordt 1 euro van het inschrijfgeld afgedragen aan het natuurzorgsysteem S(up)port for Nature van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Fietsers met een barcode van de NTFU kunnen gebruik maken van de snelle inschrijfmethode “Scan & Go”. In de sporthal is douche- en kleedgelegenheid en verder wordt bij terugkomst de mogelijkheid geboden om de fiets af te spuiten. Voor extra informatie kan men contact opnemen met Marinus Nijland (06 - 53747822).

Ga terug...