Eindelijk muziektheater voor het hele gezin. - Radio 350

Eindelijk muziektheater voor het hele gezin.

Geplaatst op: 27-02-2007 |

RAT, oftewel RIjssense Amateur Theatergroep is een spectaculair en nieuw theater- en muziekinitiatief van een groep van 4 enthousiastelingen. “Eigenlijk omdat er op muziektheatergebied de gehele familie niet veel aanbod is in Rijssen en omgeving”, aldus een woordvoerder. Wat er bekend is over RAT?. Eigenlijk helemaal niets. Het is een hagelnieuwe theatervereniging die zichzelf als doel stelt mooie theaterproducties te maken met daarin veel verschillende en onderscheidende muziek, voor een breed publiek.

Wat gaat RAT doen?
Wat we tot nog toe weten over RAT is dat ze in maart 2007 in het Parkgebouw maar liefst 3 voorstellingen gepland hebben(op zaterdag 17 maart een voorstelling om 14.30 uur en om 19.00 uur en op woensdag 21 maart om 14.30 uur) en dat het eerste stuk van RAT een muziektheaterstuk is voor het hele gezin. Wat we ook al weten is ze in het muziektheaterstuk niet alleen 2 ‘bekende’ muzieknummers zullen brengen, maar daar maar liefst 4 eigen muzieknummers aan toevoegen. Welke nummers het zijn kunnen we helaas nog niet melden, maar wel dat de muziekgenres reggae, blues, soul, close harmony, country, rap, pop en rock and roll langs zullen komen.

Waar gaat de voorstelling over?
Het stuk heeft de veelbelovende naam “Lol op Gemenus” en het oorspronkelijk las toneelstuk in 1979 geschreven door Joseph Robinette en heet: Planet of the perfectly awful people. Een Nederlandse vertaling werd door de leden van RAT zelf herschreven, geactualiseerd en een nieuw element werd toegevoegd: veel muziek. Maar liefst 7 verschillende muziekgenres komen voorbij: reggae, blues, soul, pop, rock and roll, rap/hip hop en ook een prachtige gevoelige ballade kunt u straks gaan horen. Alle arrangementen van de hand van de RAT-leden zelf.
Het stuk:
De eerste productie is dus een vlotte familievoorstelling en gaat over een meisje dat Abbie Andersen heet.
Abbie is het liefste meisje op de aarde. Ze is zelfs zo lief dat ze een prijs wint: een reis naar Venus. En ze krijgt een opdracht mee: als er op Venus mensen zijn, sluit dan vriendschap. Alleen… Abbie komt op de verkeerde planeet “Gemenus” terecht. Een planeet met alleen maar gemene mensen. En ze ontmoet op die planeet niet de minste, namelijk de gemene Barones Blom en haar gevolg. Gelukkig krijgt ze onverwachte hulp van een vrolijke bezoeker van een andere planeet. Maar zal het ze lukken om de heersers van de planeet Gemenus onder leiding van de gemene Barones Blom vrolijk te krijgen?
Een voorstelling voor iedereen van 5 tot 100 jaar oud. Kaarten kosten €5,- per persoon (incl. consumptie en versnapering voor de kinderen), te reserveren via www.rat-theater.nl of per telefoon van ma. t/m vr. van 19.00 tot 20.00 uur op nummer 0548-522523.


Wie doen er mee bij RAT?
Het zijn stuk voor stuk Ratten met de nodige bühne-ervaring: de leden speelden en zongen in koren, speelden cabaret of toneel of maken al jaren muziek, zowel met en zonder elkaar, schreven al vele teksten voor presentaties of sketches en vullen elkaar helemaal dus geheel aan qua creativiteit. Alles doen ze in ieder geval in eigen huis: de promotie, de teksten, de muziek, de rekwisieten, het oefenen, de kleding… Op de webstite www.rat-theater.nl vind je meer info.
Zaterdag 17 Maart 2007 14.30 uur
Zaterdag 17 Maart 2007 19.00 uur
Woensdag 21 Maart 2007 14.30 uur

Locatie: Parkgebouw
Oosterhofweg 49
7461 BT Rijssen

Ga terug...