Onderzoek moord succesvol afgerond - Radio 350

Onderzoek moord succesvol afgerond

Geplaatst op: 02-03-2007 |

Holten / Almelo - Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie Twente dat zich heeft beziggehouden met de moord op een 52-jarige man uit Zwolle, heeft het onderzoek succesvol afgerond. Het dossier wordt afgerond en opgestuurd naar justitie.

In dit onderzoek konden na een week, zoals reeds gemeld, de eerste vier verdachten worden aangehouden. Dit betroffen een 40-jarige vrouw en een 42-jarige man, een echtpaar, en hun beide zoons van thans 17 en 18 jaar uit Almelo.

Uit het onderzoek werd duidelijk dat de vrouwelijke verdachte zich bezighield met chatten op internet en dat uit dit chatgedrag seksuele contacten voortkwamen.Contacten vonden na het chatten plaats in de woning van het echtpaar in Almelo. Aansluitend hierop werden een aantal mannelijke bezoekers door de man en de vrouw afgeperst en bedreigd waarbij geweld niet werd geschuwd. De beide zoons worden ervan verdacht bij een aantal afpersingen betrokken te zijn geweest.
Bij de 52-jarige man uit Zwolle heeft dit zelfs de dood tot gevolg gehad.

Na de aanhoudingen zijn de vier verdachten door justitie in volledige beperkingen gezet en is er, medegezien de privacygevoeligheid, een stilzwijgen geweest rondom het onderzoek.

Naast de moord op de 52-jarige Zwollenaar zijn er meerdere gevallen van afpersing en bedreiging bekend geworden. Vijf van deze gevallen zijn, in opdracht van de officier van justitie, door het team in gedetailleerd in kaart gebracht.
Gedurende het onderzoek werd duidelijk dat bij een van deze gevallen ook een 37-jarige vrouw uit Vroomshoop betrokken is geweest. Zij werd op 4 februari jl. aangehouden en verhoord. Op dit moment heeft zij geschorste bewaring en is in afwachting van de terechtzitting vrij.

Het echtpaar en hun beide zoons zitten, in afwachting van de pro-forma zitting op 3 april a.s., nog vast.

Ga terug...