Stamboomspreekuur in bibliotheek Rijssen - Radio 350

Stamboomspreekuur in bibliotheek Rijssen

Geplaatst op: 04-04-2007 |

Op donderdag 12 april houdt de Heemkundevereniging weer haar maandelijkse spreekuur waar u vragen kunt stellen over stamboomonderzoek. Ook deze keer zitten de genealogen weer voor u klaar in het Historisch Informatie Punt in de bibliotheek in Rijssen.

Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar hun voorouders. Zij willen bijvoorbeeld weten waar hun familie vandaan komt, hoe de familie aan haar naam komt en of hun familie een wapen heeft. Vaak is het moeilijk het eerste begin te vinden.
De Heemkundevereniging wil amateur-genealogen graag behulpzaam zijn en heeft daarom aangeboden iedere tweede donderdag van de maand een spreekuur te houden in het Historisch Informatie Punt in de Rijssense bibliotheek.
Op Internet is veel informatie te vinden, maar beslist niet alles. Met behulp van de heer D. Poortman van de Oudheidkamer heeft de bibliotheek kopieën van doop-, trouw-, en begraafboeken uit de periode tussen 1640 en 1811 weten te verkrijgen. Deze materialen bieden een schat aan informatie die betrekking heeft op families uit de omgeving van Rijssen en Holten. De boeken worden op het moment ingebonden. Het spreekuur op donderdag 12 april is van 18.30-20.00 uur.

Behalve aan genealogie wordt in het Historisch Informatie Punt aandacht besteed aan zeer uiteenlopende (streek-) historische onderwerpen. Op het moment staat het onderwerp ‘Muziek’ centraal. Het Rijssens Museum, de muziekschool en muziekvereniging ‘Wilhelmina’ hebben materialen beschikbaar gesteld. Van ‘Wilhelmina’ is ook bewegend materiaal uit de oude doos te bewonderen. In de week van 16 april zullen leerlingen van de muziekschool live muziek ten gehore brengen in de bibliotheek.

Ga terug...