Toch vreugdevuur - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 20:00 uur
Finally Friday
Playing
Straks
20:00 - 21:00 uur
Muzikaal het Weekend in
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Toch vreugdevuur

Geplaatst op: 29-12-2004 |

29 December hebben 16 vertegenwoordigers van de Molukse gemeenschap de overeenkomst getekend over het te houden vreugdevuur. Zij zorgen gezamenlijk voor een goed verloop van het vreugdevuur dat traditioneel door de Molukse gemeenschap op oudejaarsnacht in Rijssen georganiseerd wordt.


De overeenkomst zou eerder deze week door Molukse jongeren worden getekend. De afspraak is door de jongeren niet nagekomen. Het initiatief voor het legaal organiseren van een vreugdevuur lag daardoor weer bij de jongeren.

In de constructieve bijeenkomst vanmiddag hebben politie en de burgemeester meer informatie kunnen geven over het belang van de overeenkomst. De afspraken gelden zeker ook voor de aanwezige Molukse bewoners, en niet alleen voor de jongeren die tekenen. Dat was de aanleiding voor degenen bij de bijeenkomst, om ook de overeenkomst te tekenen en zich voor de organisatie medeverantwoordelijk te voelen.
Eén van de afspraken die gemaakt is, is dat jongeren elkaar en anderen kunnen aanspreken over de gang van zaken rond het vreugdevuur op oudejaarsdag. Zonodig schakelen zij zelf de politie hierbij in en de politie reageert vervolgens direct.

Het vuur wordt gehouden op het kruispunt van de Graaf Ottostraat/de Ruyterstraat. Hiervoor wordt de kruising met hekken afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf 12 uur s middags tot nieuwjaarsdag 08.00 uur.

De burgemeester heeft door het indringende en constructieve gesprek met de Molukse gemeenschap de overtuiging, dat het de Molukse gemeenschap ernst is om dit vreugdevuur binnen de regels te houden.

De jongeren informeren de buurtbewoners in de onmiddellijke omgeving schriftelijk over de gemaakte afspraken.

Ga terug...