Vrijwilligers van het jaar - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Vrijwilligers van het jaar

Geplaatst op: 06-01-2005 |

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandagavond 3 januari 2005 heeft burgemeester Koelewijn de vrijwilligers van het jaar voor de kernen Holten en Rijssen gehuldigd. Door de jury zijn uit alle aanmeldingen per kern 3 vrijwilligers genomineerd. Aan de winnaars zijn de vrijwilligersspelden uitgereikt en zij ontvingen de bijbehorende oorkonde. Door de Rabobanken Rijssen-Enter en Holten-Markelo zijn geldprijzen beschikbaar gesteld, die door de winnaars ingezet mogen worden voor projecten waar vrijwilligers bij betrokken zijn.

Voor de kern Holten is tot vrijwilliger van het jaar gekozen:
mevrouw L. Steenhuis-Wierenga

Haar lidmaatschap bij de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen begint al in de jaren ’50.
Gedurende deze periode heeft zij diverse functies bekleedt, zowel plaatselijk als provinciaal.
In 1998 wordt zij mede hiervoor “koninklijk onderscheiden”. Ook binnen de ANBO is zij geruime tijd zeer actief geweest. Zowel als vrijwilligster en een periode als voorzitter.
Namens de SWOH is ze intensief betrokken bij seniorenvoorlichting en personenalarmering. Dit kost haar veel tijd en zij steekt hier enorm veel energie in. Momenteel mist de SWOH een secretaris, dit is een extra belasting voor haar. Zij is de motor achter de wekelijkse koffie ochtend bij en met de Boschkamp. Mevrouw Steenhuis is zeer actief betrokken bij de Holtense situatie en probeert altijd af te wegen wat ze kan betekenen en kan laten doorwerken t.b.v. Holten.

Voor de kern Rijssen is tot vrijwilliger van het jaar gekozen:
mevrouw G.J. Breukelman-Jansen

Zij is sinds de oprichting actief als vrijwilligster binnen de NbvP, Vrouwen van Nu. Opgericht
op 1-12-80. Als secretaris heeft zij ca. 6 jaar in het bestuur gezeten. Zij heeft zitting in vele clubs en commissies; o.a. de reiscommissie, de tuin-, de handwerk- en de schilderclub. Ook helpt zij bij de thema-avonden. Ze timmert voortdurend aan de weg en wordt gezien als ´de pr-vrouw´.
Heeft nu ook alweer 2 jaar een bestuursfunctie als secretaris.
Ander vrijwilligerswerk; zij zit al 10 jaar in de Rijssense Vrouwenraad, is 5 jaar voorzitter van de zwemvereniging Verstandelijk Gehandicapten. Tot vorig jaar was ze ook 25 jaar actief voor het Rode Kruis t.b.v. de Welfare. Was reeds 6 jaar ouderraadslid van ZMLK Boslustschool en 5 jaar als ouderling verbonden aan Open Hof. Daar is ze nu nog contactpersoon.

Aan de overige genomineerden werd een boeket bloemen overhandigd. Door het uitnodigen van de genomineerde vrijwilligers (3 per kern) wil de gemeente nog meer de waarde van het vrijwilligerswerk benadrukken en de waardering daarvoor laten blijken. De genomineerden staan symbool voor het vele en vaak onmisbare vrijwilligerswerk dat door zeer veel inwoners van Rijssen-Holten wordt verricht. Het vele vrijwilligerswerk wordt vaak ‘onzichtbaar’ verricht.

Ga terug...