Joyrider veroorzaakt schade bij achtervolging - Radio 350

Joyrider veroorzaakt schade bij achtervolging

Geplaatst op: 03-06-2007 |

Enter Rijssen - Een 16-jarige man uit Rijssen neemt op zaterdag 2 juni, rond 02.00 uur, zonder toestemming de auto van zijn broer mee. Hij verkeert onder invloed van alcohol en negeert een stopteken van de politie. Bij de achtervolging die daarna ontstaat, botst de 16-jarige tegen twee geparkeerde auto’s alsmede een politieauto.

De 16-jarige valt op wanneer hij op de Rijssenseweg in Enter rijdt zonder gebruik te maken van de voorgeschreven verlichting. De politie wil deze bestuurder controleren en geeft rijdend achter de door de 16-jarige bestuurde auto, een stopteken. Hieraan voldoet de bestuurder niet. Hij gaat er met hoge snelheid vandoor. Op de kruising Prins Bernhardstraat- Beatrixstraat neemt de bestuurder de bocht te ruim en botst tegen twee geparkeerde auto’s. De bestuurder stopt niet, maar rijdt door richting Rijssen. Daar aangekomen loopt de rechter voorband van de velg. Dit hindert de joyrider niet om met een snelheid van ongeveer 100 kilometer per uur door de bebouwde kom van Rijssen te rijden.
De joyrider rijdt vervolgens langs een politieblokkade, door over de stoep te rijden maar wordt uiteindelijk klemgereden aan de Wijnand Zeeuwstraat. Hierbij rijdt de verdachte achteruit tegen een politieauto.
Een ademanalyse gaf 255 ugl aan. (0,6 promille) Uiteraard was de 16-jarige joyrider niet in het bezit van een rijbewijs.
De politie maakt proces-verbaal op.

Ga terug...