Bejaarden regelmatig dupe van oplichters - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Vandaag Lokaal
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Bejaarden regelmatig dupe van oplichters

Geplaatst op: 19-07-2007 |

Politie Twente waarschuwt alert te zijn op onbekenden, die ongevraagd hun diensten aanbieden aan de deur.

Sinds begin van de zomer is bij meerdere bejaarden aangebeld door een nette uitziende man met het verhaal dat hij meubeltjes repareert. Als de man met zijn vlotte babbel mensen weet over te halen iets te laten repareren blijkt in veel gevallen dat er buitensporig veel voor de reparatie betaald moet worden.

De politie Twente adviseert mensen niet op diensten aan de deur in te gaan. Ook wil de politie graag in contact komen met mensen die slachtoffer zijn geworden van dit soort praktijken. Zij worden verzocht te bellen met 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.

Preventietips
Wees alert op onbekenden, die ongevraagd hun diensten aanbieden en bij u voor de deur staan.

Bekijk legitimatiebewijzen nauwkeurig. Vaak worden deze legitimatiebewijzen snel getoond en niet afgestaan aan de bewoner voor controle.

Maak voor de reparatie een vaste prijsafspraak op een officiƫle bedrijfsnota

Daarnaast doen wij een beroep op kinderen en andere familieleden om bij hun ouders deze verwerpelijke praktijken onder de aandacht te brengen en eens te vragen/controleren hoe zij omgaan met bezoek van onbekende mensen.


Ga terug...