SMALL project krijgt  een vervolg - Radio 350

SMALL project krijgt een vervolg

Geplaatst op: 20-09-2007 |

Recentelijk is in de gemeente Rijssen-Holten een proef van een nieuw beweegproject, het zogenaamde SMALL project succesvol beeindigd. Het gemeentebestuur gaat vanwege het succes van dit project nu een vervolg geven aan het project.

Zo ‘n 600 senioren in de leeftijd tussen 60 en 70 jaar zijn aangeschreven met een brief waarin zij worden uitgenodigd mee te doen aan het project. Vervolgens worden zij door een medewerker van het project benaderd om te inventariseren of er belangstelling is voor deelname en om te bepalen of zij tot de doelgroep behoren.

Het project is uitsluitend bedoeld voor mensen die weinig tot in het geheel niet in beweging zijn. Personen die niet aan deze voorwaarden voldoen kunnen helaas niet deelnemen.

Deelnemers worden uitgenodigd om onder deskundige begeleiding aan een fittest mee te doen. Dan wordt een beweegprogramma aangeboden. Hierin wordt 4 keer een verschillende beweegactiviteit in een groep gegeven en vindt er 3 keer een telefonisch gesprek plaats, waarin persoonlijke begeleiding naar een meer actieve leefstijl centraal staat. De beweegactiviteiten bestaan uit: (Nordic) wandelen, zwemspelvormen, een binnensport (zaal)activiteit en (indien de weersomstandigheden het toelaten) fietsen.


Ga terug...