Politiewerk; Beleef het zelf! - Radio 350

Politiewerk; Beleef het zelf!

Geplaatst op: 20-09-2007 |

Op zaterdag 13 oktober 2007 wordt tussen 11.00 en 16.00 uur in Oldenzaal de Overijsselse Politiedag georganiseerd. Dit evenement vindt plaats op recreatiepark Het Hulsbeek, in en rondom partycentrum MAX’Buitenhuis en het daarnaast gelegen Outdoor Challenge Park.
De politiekorpsen Twente en IJsselland organiseren samen met de Koninklijke Marechaussee dit spetterende evenement. Het thema van de Landelijke politiedag is dit jaar “Beleef het zelf!”. Ook in Overijssel komt dit thema volop tot uitdrukking. Dit jaar kunnen bezoekers door tal van mogelijkheden het politiewerk zelf ervaren.

Bezoekers kunnen onder andere zelf meefietsen met de politiebikers, zelf op de klimwand en over de hindernisbaan, meetrainen met de ME en er is een pantserwagen van de Koninklijke Marechaussee aanwezig. Ook kan men zelf ‘Crime Scene Investigator’ zijn bij de technische recherche. Daarnaast is er een schietsimulator aanwezig, waarop men kan ervaren hoe het is om te schieten.

Tijdens de Politiedag zijn veel onderdelen van de politie vertegenwoordigd, zoals de waterpolitie, de hondenbrigade, de verkeerspolitie en de parketpolitie. Werving en selectie speelt dit jaar ook een grote rol op de open dag. Alle informatie over werken bij de politie is dan ook te verkrijgen. Samen met netwerkpartners vormen diverse politievertegenwoordigers een informatiemarkt op het terrein.

Bezoekers kunnen ook meedoen met een ware politiequiz, waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Een bekende Nederlander zal deze quiz presenteren. Wie deze bekende Nederlander is en hoe laat de quiz start wordt nog even geheim gehouden. Begin oktober zal dit bekend worden gemaakt.

Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein van Het Hulsbeek. Ook voor fietsers zijn er stallingsmogelijkheden gecreëerd. Bezoekers die met het openbaar vervoer komen kunnen gebruik maken van de gratis pendelbus die zal rijden tussen station Oldenzaal en Het Hulsbeek.

De toegang tot het evenemententerrein is gratis.


Ga terug...