Open dag oudheidkamer “ Hoolt’n” - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Open dag oudheidkamer “ Hoolt’n”

Geplaatst op: 12-10-2007 |

Op zaterdag 20 oktober as. organiseert de Oudheidkamer “ Hoolt’n” weer een open dag voor begunstigers en andere belangstellenden.
Een open dag die in het teken zal staan van twee voor de oudheidkamer heuglijke feiten, namelijk het 20-jarig bestaan van de in 1987 officieel opgerichte oudheidkamer en de officiële overdracht van de gehele collectie Holtens Nieuwsbladen door de Stichting Holtens Nieuwsblad aan de oudheidkamer. Vanaf 10.30 uur tot 16.00 uur kunnen begunstigers en andere belangstellenden terecht in het voormalige gemeentehuis aan de Dorpsstraat en in de opslagruimte “n Spieker aan de Kerkhofsweg.

In het voormalige gemeentehuis aan de Dorpsstraat is de expositieruimte met de thema-expositie over de Klearwinkel geopend en kan men de prachtige authentieke burgemeesterskamer bewonderen. In de voormalige raadszaal en elders in het gebouw zijn op een reeks publicatieborden historische artikelen en historische advertenties uit de Holtens Nieuwsbladen te lezen. Leden van de werkgroep genealogie zijn aanwezig voor het geven van inlichtingen over stamboomonderzoek en wellicht kunt u informatie krijgen over uw eigen (Holtense) familie. De werkgroep bibliotheek zal historische nota’s en andere documenten laten zien.

In de opslagruimte ’n Spieker zijn alle opgeslagen artikelen en materialen te bezichtigen. Zo kan men er de eerste ‘bijna volautomatische wasmachine’, omstreeks 1940, in werking zien. Een wasmachine verwarmt met kolen en aangedreven op elektriciteit. Sinds kort is de oudheidkamer in het bezit van een authentiek weefgetouw uit 1839. Mevrouw Annie Halleen-Scholten zal om 11.00 uur en om 14.00 uur een demonstratie weven verzorgen.Ga terug...