Gemeente plaatst snelheidsmeters - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Gemeente plaatst snelheidsmeters

Geplaatst op: 23-01-2005 |

Op woensdag 19 januari om 10.00 uur stelt wethouder J. Ligtenberg het eerste snelheidsinformatiesysteem aan de Enterstraat in werking. Op het digitale bord wordt de snelheid aan de weggebruiker weergegeven. De gemeente zet de volgend 4 panelen in de loop van januari en februari verspreid over de gemeente, in.


Voor de digitale panelen is gekozen om aan de weggebruiker te laten zien welke snelheid ze hebben. Landelijke ervaringen laten zien dat het aangeschafte systeem een positieve invloed heeft op de rijsnelheden. Groot voordeel is dat het systeem alleen de snelheid weergeeft en niet bestraft zoals dit bij flitspalen wel het geval is.

Via een ingebouwde radar wordt de snelheid meerdere keren gemeten en dit wordt direct op het LED display weergegeven.Zodra de weggebruiker de snelheid binnen het meetbereik aanpast, verschijnt de actuele snelheid direct op het scherm.

Het systeem kan ca. 130.000 metingen verwerken, waarna de gegevens via een datakastje worden uitgelezen en via de computer weergegeven worden in grafieken en tabellen. Aan de hand van deze informatie weten gemeente en politie of verdere verkeersmaatregelen nodig zijn of dat er vaker op snelheid gecontroleerd moet worden.

In de kern Rijssen worden 4 systemen ingezet die gaan rouleren over 6 vaste punten. In de kern Holten wordt 1 systeem ingezet dat gaat rouleren over 2 vaste punten. Deze vaste punten zijn nodig voor het opladen van de accu, en gebeurt via een lichtmastaansluiting.
Daarnaast wordt het systeem ook flexibel ingezet om een kortdurende meting van een week te verrichten, bijvoorbeeld wanneer er klachten zijn over de verkeerssnelheden. Het systeem wordt dan alleen gevoed via de accu.

De plaatsen waar de meetkasten komen te staan zijn in samenspraak met de politie en 3VO vastgesteld. De vijf kasten rouleren langs de volgende wegen:
Rijssen: Nijverdalseweg, Haarstraat, Wierdensestraat, Karel Doormanstraat, Reggesingel, Enterstraat
Holten: Larenseweg, Deventerweg.

Ga terug...