Markelose Kersfair in sprookjesfeer - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Vandaag Lokaal
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Markelose Kersfair in sprookjesfeer

Geplaatst op: 26-11-2007 |

De Kerstfair in Markelo, die wordt gehouden op zaterdag 8 en zondag 9 december a.s. probeert zich met een aantal bijzondere activiteiten te onderscheiden van de doorsnee kerstmarkten.

Dat begint al op zaterdagavond 8 december als op de trappen van cultureel centrum Het Beaufort door leden van de Rederijkerskamer Bilderdijk een wintersprookje wordt opgevoerd. Dit sprookje is de afsluiting van een sfeervolle lampionoptocht door het dorp waaraan de dorpsjeugd kan deelnemen.

De IJskoningin zal ook aan deze optocht deelnemen waarna 9 leden van “Bilderdijk” het sprookje zullen opvoeren. Daaraan wordt ook meegewerkt door de plaatselijke jazzdansgroep. Muziek, kaarsen en unieke grote gezaagde kandelaars completeren de sprookjesachtige sfeer. Ook de aankleding van de rest van het dorp is uniek.

Witte, verlichte huisjes, grote kerstklokken en tal van kerstbomen zorgen ervoor dat Markelo er zal uitzien als een mega-Kerstkaart. De winkels zijn deze avond geopend tot negen uur.

De Kerstfair wordt hervat op zondag 9 december om twee uur ’s middags. Ook dan zal verschillende keren bij Het beaufort het Wintersprookje worden opgevoerd, maar die dag zijn er veel meer activiteiten in het dorpscentrum.

Er zijn modeshows, leerlingen van de muziekschool zorgen voor sfeervolle muziek, een waarzegster voorziet de bezoekers alvast van een voorspelling voor het komende nieuwe jaar. Voor de kinderen wordt een waar speelparadijs opgebouwd met o.a. een draaimolen, winkelwagentjesvoetbal, een fotowand en een skelterbaan.


Ga terug...