Fietsverbod winkelerf Rijssen van kracht - Radio 350

Fietsverbod winkelerf Rijssen van kracht

Geplaatst op: 13-12-2007 |

Fietsverbod winkelerf Rijssen van kracht

Geldt voorlopig alleen op donderdagavond en zaterdag

In het winkelcentrum van Rijssen zijn verkeersborden geplaatst waardoor het voortaan verboden is om op donderdagavond en op zaterdag te fietsen op het winkelerf van de Haarstraat en Grotestraat.

Het fietsverbod is van toepassing op de weggedeelten Haarstraat tussen de Huttenwal en het Schild en de Grotestraat tussen de Julianastraat en de Rozengaarde. Het verbod geldt op donderdagavonden tussen 18.00 en 21.00 uur en op zaterdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Het fietsverbod is ingesteld omdat het op de aangegeven momenten erg druk is met winkelend publiek. Juist fietsers verstoren dan de veiligheid van de voetgangers. Dat is ongewenst. Het is wel toegestaan om met de fiets aan de hand door de winkelstraat te lopen.

Aan het begin of aan de rand van het winkelerf is ruimte en zijn diverse mogelijkheden om fietsen te plaatsen. De gemeente werkt nog een plan uit om meer fietsenrekken bij de ingangen van het winkelerf te plaatsen. In de toekomst worden de plaatsingsmogelijkheden voor fietsen uitgebreid. Het is van groot belang dat fietsers hun fiets zodanig plaatsen dat anderen daarvan geen hinder ondervinden.

De gemeente roept inwoners dan ook op om goed uit te kijken waar men de fiets stalt. Belangrijk is om geen fiets te plaatsen voor ingangen en doorgangen voor voetgangers. Ook moet rekening worden gehouden met hulpverleningsvoertuigen en mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze moeten er altijd doorkunnen.


Ga terug...