Rijssen Live voor 555 succesvol! - Radio 350

Rijssen Live voor 555 succesvol!

Geplaatst op: 30-01-2005 |

De laatste dagen gonsde het door muziekminnend Rijssen en omstreken. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Het Rijssense zangtrio Tuugpinn & Co organiseerde in een unieke samenwerking met Tapperij De Duizendpoot, Cultureel Muziekcafé JJ en Café Dorus een benefietavond voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië. De opbrengst is € 1.150,00 en wordt deze week volledig overgemaakt naar giro 555!

De baten bestaan uit vrije giften van de bezoekers en een bijdrage van de drie horecaondernemers. Anton Deng van Chinees specialiteitenrestaurant Oriëntal hoorde van het initiatief en deed spontaan een donatie wat de opbrengst nog hoger maakte!
Zo’n tien bands en artiesten konden de weg vinden naar de drie poppodia aan de Enterstraat. Zo was er Roy uit Deventer die de spits af mocht bijten bij Café Dorus, de sfeer zat er al direct goed in! Het bekende Rijssense duo Gerrit en Graads had er al twee optredens elders opzitten en brachten ook nog drie liedjes ten gehore. Bij Tapperij De Duizendpoot zorgde de al meer dan 25 jaar bestaande huisband Hardboard voor een dampende en bruisende sfeer; er was zo veel belangstelling dat muziekliefhebbers eerst elders moesten kijken! Speciaal voor het goede doel bracht kastelein Jeroen van Maanen met akoestische gitaar een live sessie ten gehore wat door de vele gasten enorm werd gewaardeerd. Ook Cultureel Muziekcafe JJ had vele muziekliefhebbers in de zaal!
Hier traden onder meer rockband Fuzzy en zanger Jeremy op die voor een enorm goede sfeer zorgden. Al met al kunnen de initiatiefnemers terugkijken op een zeer geslaagde muzikale happening die als het aan hun ligt een vervolg krijgt. Ook Radio 350 was er bij. De hele avond waren er sfeerimpressies vanaf locatie. Foto’s zijn via internet te bekijken op www.kapiteinhofstreek.tk .Het idee om een live-concert te organiseren is niet nieuw. In de jaren tachtig is in het toenmalige Sint Jozefgebouw (ook aan de Enterstraat) het popfestival “Rijssenpop” ontstaan dat een aantal jaren gehouden is en zelfs een openlucht editie kende in de Muziekkoepel van het Volkspark. Ook toen deed Hardboard al mee! Vele muzikanten kunnen zich de goede sfeer en het succes uit die tijd nog herinneren. “Rijssen Live voor 555” is een mooie aftrap voor het goede doel geweest. De organisatie vind het jammer dat juist de afgelopen week bekend is gemaakt dat giro 555 geen nieuwe initiatieven meer kan gebruiken om gelden in te zamelen voor Azië. Er zou genoeg zijn, echter het houdt volgens hun niet op bij Azië. We weten immers allemaal dat er nog vele “vergeten landen” zijn waar de nood enorm hoog is. Er gaan nu al stemmen op om dit inzet van een jaarlijkse traditie te maken waarbij de baten naar “vergeten landen” gaan. Zo is zaterdag avond laat “Rijssen - Holten live voor Vergeten Landen 2005” geboren. Het zou mooi zijn als naast musicerend ook verenigend, politiek en ondernemend Rijssen en Holten hier een terugkerend succes van maken! Het idee is er, aan de realisatie wordt de komende maanden gewerkt. Voor deze avond danken Tuugpinn & Co., Radio 350 en de horecaondernemers alle bezoekers, muzikanten en medewerkers achter de schermen voor hun vrijwillige bijdrage!

Ga terug...