Reggesteyners ontwerpen het Opbroek - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Reggesteyners ontwerpen het Opbroek

Geplaatst op: 06-02-2008 |

Voor de opzet van het nieuwe woongebied ‘het Opbroek’ heeft de gemeente piepjonge planologen ‘in dienst genomen’; het zijn leerlingen van CSG Reggesteyn, vestiging Rijssen. De gemeente Rijssen-Hellendoorn werkt momenteel aan de plannen voor de inrichting van het nieuwe woongebied en laat de Reggesteynleerlingen daarin meedenken.

De opdracht maakt deel uit van het technasiumprogramma van de eerstejaarsleerlingen van havo en atheneum. Zij moeten bij deze opdracht rekening houden met een pakket aan eisen. Daar hoort een onderzoek bij naar de verschillende aspecten van dit project. Zo zijn er culturele zaken die bij de bouw een rol spelen, hebben de leerlingen te maken met de samenstelling van de grond en zijn zij verplicht te kijken naar de milieuwetgeving. Als de leerlingen – in groepen – hun onderzoeken hebben afgerond en hun basisvoorstel aan de eisen voldoet, gaan zij verder met de uitwerking: het plannen van de infrastructuur en het situeren van de woonwijken. Tot slot werken ze één woonwerk tot in detail uit.

Het totale project neemt ongeveer acht weken in beslag. Aan het eind van het gehele project presenteren de leerlingen hun plannen voor ‘Het Opbroek’. Dat wordt spannend want naast hun ouders, zijn dan ook vertegenwoordigers van de gemeente te gast. Zij zullen de eindproducten mede beoordelen.


Ga terug...